US Beste Reistijd P1055321 Driving Teton NP Header5
US friends besttime winter DSC 6456 Mt Rainier National Park
P1088348 Big Sur Scenery
US Beste Reistijd P1077601 Moss Landing Scenery
Op reis met uw partner

Beste reistijd voor u en uw partner

In het voor- en najaar reist u precies buiten het hoogseizoen. In deze periodes zijn de temperaturen over het algemeen vrij aangenaam, wat maakt dat u grotere contrasten kunt opzoeken. Ook zijn de tarieven lager, waardoor de reis goedkoper uitvalt. Hieronder ziet u een gedetailleerd overzicht.

Meer weten over uw ideale reistijd?

Vraag het een van onze reisadviseurs, zij kunnen u alles vertellen over wat u in de verschillende tijden van het jaar in Amerika kunt zien en doen en stellen een reis samen die bij uw wensen past.

Lente

In het zuidwesten zijn de temperaturen zeer aangenaam. Een goede tijd om Arizona, Utah en Californië te bezoeken. De nationale parken zitten vol hongerige beren die net uit hun winterslaap komen. Tussen mei en oktober kunt u ook bultruggen spotten. De wegen in de Rocky Mountains zijn eind mei sneeuwvrij.

© TravelEssence
© TravelEssence

Zomer

De zomervakantie begint. De nationale parken worden druk bezocht en de temperaturen stijgen. Maar in het binnenland en de kustgebieden van Washington en Oregon zijn de temperaturen heel aangenaam. De natuur is er prachtig én het is niet zo druk. Ook op de stranden van Californië is het goed toeven.

Herfst

Na de hete zomermaanden wordt het klimaat milder. Dit is een van de mooiste periodes om door Amerika te reizen. In Yellowstone National Park kunt u beren, elanden, bizons, roofvogels en vele andere diersoorten spotten. In de zuidwestelijke staten van Amerika kunt u uitstekend wandelen en de verschillende canyons bezoeken.

© TravelEssence
weg door Yosemite met bomen en herfstbladeren
© TravelEssence

Winter

De ideale periode om de woestijngebieden van Arizona, Californië en Utah te bezoeken. Voor wintersportliefhebbers is dit de tijd om door de noordwestelijke staten te reizen. In het Sierra Nevada gebergte en de Rocky Mountains ligt een dik pak sneeuw. Voor de kust van Californië kunt u orka’s spotten.

Meer over uw droomreis door Amerika

Ontdek voorbeeldreizen voor koppels

Amerika kent talloze iconische bezienswaardigheden, waar elk jaar veel mensen op afkomen. U kent ze wel: de Grand… lees meer

Een reis als deze maakt u maar een keer in uw leven. Bezoek meer dan vier verschillende nationale parken, geniet… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar Amerika en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.