US Beste Reistijd DSC5903 Yellowstone
US Beste Reistijd P1099342 Bryce NP
US Beste Reistijd P1088350 Big Sur Scenery
US Beste Reistijd P1077636 Whale Watch Moss Landing
US Beste Reistijd DSC5903 Yellowstone
US Beste Reistijd P1099342 Bryce NP
US Beste Reistijd P1088350 Big Sur Scenery
US Beste Reistijd P1077636 Whale Watch Moss Landing
Beste reistijd

De Verenigde Staten, diversiteit tijdens elk seizoen

De Verenigde staten zijn een groot land. Het klimaat kan per regio enorm verschillen, net zoals het weer in Noord-Europa anders is dan dat in Zuid-Europa. Daarom is het belangrijk om de periode waarin u reist goed te kiezen. Voor iedereen is dit weer anders. Waar de een houdt van warmte, reist de ander liever met koelere temperaturen en waar de een gaat voor natuur en wildlife, gaat de ander voor cultuur en kustgebieden. Kortom: wat is voor u de beste reistijd?

Lente

De Verenigde Staten worden langzaam wakker uit zijn winterslaap en in het zuidwesten zijn de temperaturen al aangenaam. Een goede tijd om door de staten Arizona, Utah en Californië te reizen. In de nationale parken ontwaken de beren nadat ze de winter slapend hebben doorgebracht. De perfecte tijd dus als u beren actief wilt zien omdat ze hongerig op pad gaan. Wanneer u in het voorjaar reist, start dan uw reis in het zuiden en trek naar het noorden. Vanaf eind mei zijn de wegen in de Rockys veelal sneeuwvrij en begaanbaar. Tussen mei en oktober zijn bij Monterey Bay in Californië bultrugwalvissen te zien.

Zomer

De zomervakantie begint voor veel Amerikanen. De nationale parken worden in deze periode doorgaans druk bezocht en het kan erg heet worden. Het binnenland en langs de kust van de staten Washington en Oregon kan het heel aangenaam zijn qua temperatuur. De natuur is er prachtig én niet zo druk. Ook op het strand van Californië is het in de zomermaanden goed toeven. Op de eilanden van Hawaii duurt de zomer het langst: namelijk van mei tot oktober.

© hawaii tourism authority | blake bronstadjpg

Herfst

Na de hete zomermaanden, wordt het klimaat in het najaar weer milder. Onze ervaring is dat dit een van de mooiste periodes is om naar de Verenigde Staten af te reizen. In Yellowstone National Park kunt u wildlife zoals beren, elanden, bizons, vossen, dassen, roofvogels en nog vele andere diersoorten spotten. In de zuidwestelijke staten van de Verenigde Staten kunt u uitstekend wandelen en ook voor een bezoek aan een van de indrukwekkende canyons is dit een goede tijd.

Winter

Winter in de Verenigde Staten. De ideale periode om nationale parken in de woestijngebieden van de staten Arizona, Californië en Utah te bezoeken, vanwege de milde temperaturen. Maar ook de eilanden van Hawaii zijn in de wintermaanden populair. De temperatuur ligt dan rond de 26 graden, met af en toe een tropische regenbui. Voor wintersportliefhebbers is dit de tijd om naar de noordwestelijke staten af te reizen, want op de bergen van de Sierra Nevada en in de Rocky Mountains ligt er een dik pak sneeuw. Voor de kust van Californië kunt u de hele winterperiode orka’s en grijze walvissen zien.

Ontdek meer

Unieke accommodaties op bijzondere plekken

Accommodaties in de VS

Ontdek de natuur van de VS

Nationale Parken

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.