US Cultuur Geschiedenis P1055501 Jackson Hotel
US Cultuur Geschiedenis DSC5974 K3 Guest Ranch Jerry Kinkade
US Cultuur Geschiedenis P1099379 Bryce NP
US Cultuur Geschiedenis P1055207 Yellowstone
Native Americans

Cultuur en geschiedenis

Kennismaken met de cultuur van de Native Americans vormt een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door Amerika. U heeft vast wel eens gehoord van de Navajo of de Cherokee, maar Noord-Amerika kent wel honderden verschillende stammen, elk met een eigen cultuur en geschiedenis. Ontdek het zelf.

De Europese kolonisatie van Noord-Amerika had op zijn zachts gezegd rampzalige gevolgen voor de oorspronkelijke bewoners van het continent. Desondanks is de cultuur van de Native Americans springlevend. Er zijn talloze musea die hiervan getuigen, maar geen zal zo indrukwekkend zijn als een bezoek aan Indian Country.

Musea

Voor ‘s werelds grootste tentoonstelling over Native Americans moet u in Washington D.C. zijn, in het National Museum of the American Indian. Dit museum belicht de geschiedenis van meer dan 1.200 inheemse culturen. Andere populaire musea zijn het Cherokee Heritage Center in Park Hill, Oklahoma en het Heard Museum in Phoenix, Arizona.

U zult ontdekken dat de cultuur en geschiedenis van de Native Americans niet alleen om tragedie draait. Nergens is dat zo evident als tijdens de Gathering of Nations in Albuquerque, New Mexico. Tijdens dit jaarlijkse evenement brengen honderden stammen hun culturele erfgoed ten tonele door middel van zang-, dans- en drumwedstrijden.

© Martin Haobam, unsplash
© TravelEssence

Indian Country

Toch gaat er niets boven een bezoek aan Indian Country (dat is de verzamelnaam voor alle indianenreservaten in Noord-Amerika). Hier vindt u unieke culturen en enkele van de mooiste landschappen op het hele continent. Vaak kunt u met een gids van een lokale stam de wildernis verkennen, luisterend naar de verhalen over de cultuur, geschiedenis en het landschap.

Op deze manier beleeft u niet alleen een unieke reiservaring in de Amerikaanse natuur, maar draagt u ook direct bij aan het voortbestaan van de inheemse cultuur en gemeenschappen. Uw luisterend oor is van onschatbare waarde.

© TravelEssence

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar Amerika en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.