Christopher rusev UV5a Y8 N73d A unsplash
US Kleinschalige Accommodaties P1077517 Lago Lomita
P1088337 Big Sur Scenery
Carbonoffset CX
Christopher rusev UV5a Y8 N73d A unsplash
US Kleinschalige Accommodaties P1077517 Lago Lomita
P1088337 Big Sur Scenery
Carbonoffset CX
Een milieubewust bedrijf met een focus op

Duurzaam reizen

Reizen verrijkt de ziel, en door duurzaam te reizen dragen we bij aan de bescherming van onze planeet en omgeving. Bij Little America zijn we toegewijd aan de toekomst van milieuvriendelijk reizen; ons bedrijfsmodel en onze bedrijfsfilosofie zijn hierop afgestemd.

Reizen is een van de grootste industrieën ter wereld. In sommige landen werkt maar liefst 20% van de bevolking in het toerisme. Hierdoor komt het geld terecht bij lokale gemeenschappen, waardoor mensen in hun levensonderhoud kunnen voorzien en ervoor kunnen zorgen dat we de prachtige natuurlijke omgeving en wildlife van Noord-Amerika kunnen blijven beschermen.

Bij Little America gebruiken we een vooruitstrevende aanpak om de positieve impact van toerisme te vergroten.

Door te investeren in CO₂-compensatie en het ondersteunen van kleine en lokale bedrijven in het hart van hun gemeenschap, zorgen we ervoor dat de natuurlijke omgeving van de Verenigde Staten en Canada wordt beschermd, zodat we samen nog vele jaren kunnen genieten van deze prachtige gebieden.

© TravelEssence
Een kleinschalige cabin in de bossen van de VS

Onze filosofie

Little America is gepassioneerd over duurzaam reizen en heeft daarom een innovatieve aanpak ontwikkeld die lokale gemeenschappen in staat stelt hun natuurlijke omgeving te beheren en beschermen.

Hoewel elke reis een ecologische voetdruk achterlaat, hebben we stappen ondernomen om dit te verminderen en te compenseren. Wij streven ernaar dat elke reis met Little America een duurzame impact heeft!

Dit doen we door de volgende stappen te ondernemen:

  • Ondersteunen van lokale ondernemingen door exclusief samen te werken met locals die kleinschalige accommodaties en activiteiten aanbieden
  • We bevorderen duurzaam reizen door langere verblijven te boeken en onze klanten aan te moedigen meer tijd door te brengen op minder locaties, wat direct bijdraagt aan het verminderen van CO₂-uitstoot
  • We kiezen voor het verhuren van auto's in plaats van campers of motorhomes, omdat auto's zuiniger zijn en daarmee een milieuvriendelijkere keuze vormen
  • We werken uitsluitend samen met kleinschalige accommodaties die ver van het massatoerisme liggen en voldoen aan milieunormen
  • Wij compenseren alle CO₂-uitstoot, waardoor uw vakantie volledig CO₂-neutraal is. Daarnaast nemen wij de kosten voor onze rekening als u ervoor kiest geen CO₂-bijdrage te leveren

Wij verdubbelen onze compensatie voor de CO₂-uitstoot van alle vluchten en autoritten van onze klanten, evenals van al onze bedrijfsactiviteiten.

Andrew Morten, oprichter van Little America

CO₂-compensatie

We winden er geen doekjes om: vliegreizen laten een grote ecologische voetdruk achter. Om de ecologische voetdruk van uw reis naar de Verenigde Staten of Canada te minimaliseren wordt alle CO₂-uitstoot gecompenseerd, zodat uw vakantie 100% CO₂-neutraal is.

Bij Little America neutraliseren we niet alleen de CO₂ van uw langeafstandsvluchten, maar ook die van binnenlandse vluchten en autoritten, met behulp van een hoog aangeschreven klimaatbeschermingsproject.

Naast het compenseren van CO₂ kiezen we bewust voor samenwerkingen met kleinschalige accommodaties die ver van het massatoerisme liggen en zich richten op natuurbehoud en milieuvriendelijkheid. Bent u benieuwd hoe we uw vakantie precies compenseren? Klik hier voor meer informatie!

Huurauto versus camper in Canada

Reisgids

Verenigde Staten

Of u nu de rust zoekt in de natuur of liever opgaat in het bruisende stadsleven, de Verenigde Staten bieden talloze onvergetelijke avonturen.

Lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

Ontdek meer