Christopher rusev UV5a Y8 N73d A unsplash
US Kleinschalige Accommodaties P1077517 Lago Lomita
P1088337 Big Sur Scenery
Carbonoffset CX
Christopher rusev UV5a Y8 N73d A unsplash
US Kleinschalige Accommodaties P1077517 Lago Lomita
P1088337 Big Sur Scenery
Carbonoffset CX

Duurzaam reizen met Little America

Reizen is een van de grootste industrieën ter wereld. Veel mensen zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van toerisme. In sommige landen werkt maar liefst 20% van de bevolking in het toerisme en kunnen zo in hun levensonderhoud voorzien. We weten ook allemaal dat toerisme een grote ecologische voetafdruk achterlaat. Gelukkig kan dit geminimaliseerd worden door bewuste keuzes te maken.

Als reisorganisatie zijn we altijd actief op zoek naar een samenwerking met kleinschalige bedrijven. Accommodaties die met passie worden gerund, door mensen die hun wereld met liefde willen delen. Die, zo nodig, verbeteringen aanbrengen om wensen van gasten tegemoet te komen.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van biologische producten die rechtstreeks uit de tuin komen en dagverse eieren van eigen kippen. Denk aan goed geïsoleerde huizen, midden in de natuur, waar u zich comfortabel voelt en het al gezellig is met minimale middelen. Ongeacht de weersomstandigheden. Denk aan een zithoek met uitzicht over het meer, waar bedreigde vogelsoorten komen eten. Denk aan stranden die goed worden onderhouden, bomen die beschermd worden voor de kap, allemaal omdat het toerisme een reden geeft om de natuur te behouden en te verbeteren. Daarbij creëert het werkgelegenheid om mensen rond te leiden in de natuur.

© TravelEssence
Een kleinschalige cabin in de bossen van de VS

Uw vakantie is CO2-neutraal

Little America compenseert ALLE CO2 uitstoot van vluchten en autoritten van onze klanten, alsook die van al onze eigen bedrijfsactiviteiten. Dit houdt in dat uw vakantie met ons volledig CO2-neutraal is. Hiermee beweren we niet dat uw vluchten geen CO2 uitstoten, maar dat we de CO2 uitstoot van reizen compenseren door middel van ons project met schone kookovens.

Wist u dat 3 miljard mensen op aarde hun warme maaltijden nog steeds op open vuur bereiden? Deze manier van koken produceert roet en rook, waardoor jaarlijks 4 miljoen mensen overlijden aan een longziekte. Daarbij veroorzaakt het gebruik van een open haard ontbossing, doordat er relatief veel hout nodig is voor een kleine hoeveelheid warmte. Dit betekent voor mensen in derdewereldlanden dat ze maar liefst 1/3 van hun inkomen moeten besteden aan brandstof om te kunnen koken. En dit gaat letterlijk allemaal in rook op.

Elke persoon die met ons reist, draagt 15 Euro bij aan het doneren van schone kook ovens aan mensen in ontwikkelingslanden. Als u niet wenst hieraan bij te dragen, dan doen wij dat voor u. Uw bijdrage aan CO2-compensatie zorgt voor schone lucht in de huizen van mensen, voor gezondere kinderen en ouderen. Er worden minder bomen gekapt én er blijft meer geld in handen van de mensen voor wie elke cent telt. Daarbij helpt het onnodige sterfgevallen per jaar verminderen.

Het verduurzamen van reizen vinden wij essentieel. Daarom hebben we een actie gedreven aanpak, om de positieve invloed van toerisme volledig te benutten. Hierdoor kunnen de mensen waarmee wij samenwerken in Amerika en Canada voor de natuur blijven zorgen. Dus: trek erop uit en geniet van wat zij hebben gecreëerd.