Robert little america
La places monument valley
Header usa house wood
Header usa road1

Ontdek Amerika

Ontdek Amerika, het land van eindeloze routes, enorme weidsheid, prachtige en afwisselende natuur, imposante steden, diversiteit in wildlife, rijke historie, grote auto’s en natuurlijk: hamburgers. Voldoende ingrediënten voor een American dream-holiday. Een prachtig land, waar u elke keer opnieuw wordt verrast.

Met ruim 9.800 miljoen km² aan oppervlak, kunt u zo lang en uitgebreid door Amerika reizen als u maar wilt, want uitgekeken raakt u er zeker niet. Want of u nu gaat voor besneeuwde bergtoppen, ruig woestijnlandschap, architectonische steden of pittoreske kustgebieden, in Amerika komt het allemaal samen in één enkel land.

Klimaat

Amerika bestaat uit vijftig staten en grenst in het noorden aan Canada en in het zuiden aan Mexico. Door de grootte van het land, heerst er een gevarieerd klimaat. Van tropisch regenwoud in Hawaii en tropische savanne in Zuid-Florida, tot subarctisch en toendraklimaat in Alaska. De de verschillende klimaatsoorten maken dat Amerika een ideaal land voor een rondreis. In welk jaargetijde u ook het liefste reist, in Amerika is er altijd een plek die bij uw ideale vakantietemperatuur past.

Ontdek ongerepte kustlijnen
© TravelEssence
Amerika is mooi in elk seizoen
© TravelEssence

Native Americans

Vanaf de 16e eeuw kwam de Europese kolonisatie van Amerika op gang, waardoor de oorspronkelijke indiaanse bevolking grotendeels werd verdreven. Maar de cultuur van de Native Americans is onlosmakelijk met het land verbonden en zeker een kennismaking waard. Ga naar een van de vele musea of bezoek een van de indianen reservaten die het land rijk is. Luister naar eeuwenoude verhalen die vandaag de dag nog voortleven in de harten van de vele indianenstammen.

Voor Hawaii geldt dat veel gebruiken en tradities met de cultuur verweven zijn. Ook de taal is, hetzij in een modern jasje, nog steeds een van de voertalen. Na de ontdekking van de eilandengroep door James Cook in 1778, is de cultuur sterk beïnvloed door reizigers van buitenaf, maar toch heeft Hawaii zijn unieke aard vast weten te houden.

Ontmoet Native Americans en hoor hun verhalen
© TravelEssence
Ontdek de eeuwenoude indianen cultuur
Maak kennis met de Hawaiiaanse Hula dans
© hawaii tourism authority | nicholas tomasello

Steden

Tot de zes grootste steden van de Verenigde Staten behoren New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Phoenix en Philadelphia. New York en Los Angeles zijn hiervan wel de bekendste, mede door de invloed van de filmindustrie. Maar liefst 79% van de Amerikanen woont in de stad. New York het dichtstbevolkt, op de voet gevolgd door Los Angeles.

Ontdek de veelzijdigheid van San Francisco

Europese invloed

Van de Amerikaanse bevolking is 65% van Europese oorsprong. Dit dateert uit de tijd van de industrialisering van de Verenigde Staten, toen mensen onder andere uit Europa naar Amerika trokken om er als arbeiders in fabrieken te werken. Ook vanuit andere landen zijn velen naar Amerika getrokken, op zoek naar ‘the American Dream’. Zo is van de inwoners van New York 40% niet in de VS geboren en komen de 8,5 miljoen inwoners uit 193 verschillende landen.

Als u goed oplet, vindt u zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis
© TravelEssence
Neem een kijkje bij een verlaten mijn in de Mojave Desert
© TravelEssence

Nationale parken

Gelukkig is er buiten de steden nog voldoende ruimte en natuur om van te genieten. Zo telt het land maar liefst 58 nationale parken. Yellowstone is hiervan de oudste. Dit gebied werd in 1872 als eerste aangewezen tot nationaal park. Andere National Parks, waarvan u ongetwijfeld ook al eens heeft gehoord zijn, Yosemite, Grand Canyon en Zion, om er maar een paar te noemen. Allemaal zijn ze anders en allemaal zeker een bezoek waard!

Zie hoe beren in het wild leven
Geniet van het eindeloze, wijdse landschap
© TravelEssence

Ontdek meer

Ontdek de natuur van Amerika

Nationale parken

Als u op zoek bent naar prachtige landschappen, vol wildlife en unieke geologische formaties, landschappen waar u… lees meer

Canada is een smeltkroes van culturen. De Britten en Fransen hebben tijdens de kolonisatie zeker hun stempel op de… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar Amerika en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.