ca_vancouver island_lake _hiking_summer
ca_vancouver_spring_cherry blossoms
ca_winter_british columbia_view_snow
ca_thompson okanagan_autumn_nature
ca_vancouver island_lake _hiking_summer
ca_vancouver_spring_cherry blossoms
ca_winter_british columbia_view_snow
ca_thompson okanagan_autumn_nature
Beste reistijd

Canada, diversiteit tijdens elk seizoen

Eigenlijk leent Canada zich het hele jaar door prima voor een rondreis. U zou maanden door Canada kunnen reizen zonder twee keer dezelfde plaats aan te doen. Maar wat de beste reisperiode voor u is, hangt af van uw wensen. Wilt u walvissen zien tijdens hun jaarlijkse migratie, genieten van prachtige blauwe meren, hoopt u grizzly beren te spotten of wilt u de beste wintersport van uw leven ervaren? Elk seizoen brengt eigen bijzonderheden met zich mee.

Lente

De maanden maart tot juni worden beschouwd als het 'schouderseizoen'. Het reizen is dan rustiger en goedkoper. Ahornsiroop sijpelt uit de bomen, wilde bloemen kleuren het landschap en smeltende sneeuw creëert woeste watervallen. In de wijnregio Okanagan Valley in British Columbia, is het heerlijk vertoeven met temperaturen die in mei al 28 ° C bereiken.

De meeste wandelroutes op zeeniveau zijn sneeuwvrij. British Columbia is de beste provincie voor lentewandelingen. Nova Scotia is een goede tweede. Beide provincies kennen milde temperaturen. De lente trekt ook walvissen naar de kustlijn. In Nova Scotia kunt u goed walvissen spotten, evenals Tofino in British Columbia.

Geniet van een idyllisch uitzicht in Revelstroke
© Karen Best
Maak een hike in het noorden van British Columbia
© Northern BC Tourism/Abby Cooper
Chilliwack staat bekend om zijn volle bloemenvelden
© Gardens BC/Daniel Mosquin

Zomer

De zomer in Canada is een geweldige tijd om buiten te zijn en van de zon te genieten! De temperaturen in de Canadese Rockies schommelen tussen de 13 en 23 graden. U kunt wandelen (de laatste bergpassen gaan open), mountainbiken en kajakken. In de avond kan het wel behoorlijk koud zijn.

Van witte bergtoppen tot turquoise meren, de contrasten zijn groot tijdens de zomer. Het is een uitstekende periode om wildlife te spotten, zoals grizzlyberen, kariboes en orka's. Met name Banff en Jasper National Park staan bekend om de vele wilde dieren die er leven.

Ga mountainbiken door de bergen van Canada
© Nick Rickert
Geniet van een spectaculair uitzicht bij Banff National Park
© Paul Zizka
Waan uzelf alleen op de wereld op het meer in Chilcotin
© @miraecampbell

Herfst

De herfstmaanden in Canada zijn van september tot november. De nationale parken zijn niet zo druk en kleuren oranje, geel en bruin. Met name de oostelijke provincies en de Atlantische kust staan bekend om hun fraaie herfstkleuren. Hier wordt de herfst ook wel de ‘Indian Summer’ genoemd.

Verwacht in de late herfst maanden regen en lichte sneeuw op verschillende plaatsen, waaronder delen van Alberta. Als u niet van wandelen houdt, kunt u genieten van een mooie, schilderachtige roadtrip door de Rocky Mountains. Ook de Icefields Parkway zal u niet teleurstellen!

De herfst in de Kootenaay Rockies kan zo op een ansichtkaart
© Destination BC/Ben Westerik
Jasper National Park is ook bijzonder mooi in de herfst
© Dave Lieske @davey_gravy

Winter

De winters in Canada lijken zeer streng. Tussen december en eind maart wordt het in veel delen van het land behoorlijk koud. Maar dat betekent niet dat u een winterbezoek moet uitsluiten. Zeker als u van wintersporten en prachtige winterse landschappen houdt.

Een van de meest prominente skibestemmingen is Whistler. Zelfs tot in het vroege voorjaar en soms tot in mei ligt hier een dik pak sneeuw. Andere skibestemmingen, zoals Banff en Lake Louise langs de Rockies, komen ook tot leven. Voor wintersport is dit het hoogseizoen, maar in andere delen van Canada is het reizen een stuk voordeliger.

Banff National Park tijdens de winter
© Paul Zizka
Een prachtige gletsjer in Canada
Fraser Valley in de winter in Chilliwack
© Destination BC/Shayd Johnson

Ontdek meer

Canada is een smeltkroes van culturen. De Britten en Fransen hebben tijdens de kolonisatie zeker hun stempel op de… lees meer

Ontdek de natuur van Canada

Nationale Parken

Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit enorme land telt maarliefst 48 nationale parken, elk met zijn… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.