Ons team houdt ontwikkelingen nauwlettend in de gaten
Update Coronavirus

Actuele reisinformatie

Uw reis naar Canada en de Verenigde Staten kan beginnen!

De grenzen van de Verenigde Staten zijn open! Internationale reizigers die volledig zijn gevaccineerd kunnen vanuit geselecteerde Europese landen weer naar de VS op vakantie. Per september 2021 gingen de grenzen van Canada al open. Met heel Noord-Amerika open, staat niets u in de weg om uw reis te plannen.

Voorwaarden en documenten

Uiteraard zijn we heel blij met het nieuws van de openende grenzen. Maar de manier van reizen is wat anders ten opzichte van voor de pandemie. Er zijn bepaalde voorwaarden om aan te voldoen en extra documenten om in te vullen. Welke dit precies zijn, leest u op deze pagina. Ook vindt u een stapsgewijs overzicht van wat u bij het overgaan van de verschillende grenzen kunt verwachten.

Vlieg de vakantie van uw dromen tegemoet
Zit u binnenkort in deze stoel?

De grens van Canada is open

Dit zijn de voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen:

 • Reizigers moeten ten minste 14 dagen voor aankomst in Canada volledig zijn gevaccineerd en het bewijs hiervoor kunnen overhandigen. Het gaat hier om de volledige informatie van het vaccin dat is toegediend (of een combinatie van vaccins), dat door de Canadese regering is geaccepteerd. Geaccepteerde vaccins zijn die vervaardigd door Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen.
 • Reizigers vanaf 5 jaar moeten een negatief testresultaat van een afgenomen PCR test kunnen overhandigen. Deze mag niet meer dan 72 uur voor de vertrektijd van de geplande vlucht zijn afgenomen. Een positief testresultaat van besmetting tussen 14 en 180 dagen voor vertrek naar Canada is ook geldig. Een antigeen test of een sneltest, worden niet geaccepteerd.
 • Reizigers mogen geen symptomen van het COVID-19 virus vertonen.
 • Reizigers moeten gevraagde informatie geven via de Arrive CAN-app of website.
 • Reizigers kunnen bij aankomst verplicht worden zich te laten testen. In het geval van testen, moeten reizigers ter plekke het testresultaat afwachten.

Lees meer over voorwaarden voor uw reis naar Canada.

Waarom niet verwinteren op Hawaii!?
© hawaii tourism authority | tor johnson

De grens van de Verenigde Staten is open

Dit zijn de voorwaarden waar reizigers aan moeten voldoen:

 • Alle volwassen reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn met een door de Verenigde Staten goedgekeurd vaccin (ook hersteld zijn van corona en één vaccinatie wordt goedgekeurd, als u hiervan een medische verklaring heeft van een arts). Goedgekeurde vaccins zijn: Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca/Covishield, Sinopharm, Sinovac.
 • Vaccinatieplicht geldt vanaf 18 jaar. Kinderen tussen 2 en 17 jaar moeten voor vertrek een corona test ondergaan. Wanneer een kind reist met een volledig gevaccineerde volwassene, kan een niet-gevaccineerd kind drie dagen voor vertrek testen (in overeenstemming met de tijdlijn voor volledig gevaccineerde volwassenen).
 • Alle buitenlandse reizigers vanaf 2 jaar, moeten een negatieve testuitslag te kunnen overhandigen om de Verenigde Staten binnen te komen. De test mag niet ouder zijn dat 24 uur voor de vertrektijd van uw vlucht. De test mag een PCR test (ook wel een NAATs genoemd, wat staat voor: nucleic acid amplification tests), of een antigenen test zijn. Op het testbewijs moet de naam van de testlocatie staan (bv. laboratorium, testlocatie) en een datum waarop de test is afgenomen. Wanneer u bent hersteld van Covid-19, moet u een positief testresultaat kunnen tonen dat niet ouder is dan 3 maanden vóór uw vlucht.
 • Er is geen quarantaineplicht.
 • Mocht u per auto vanuit de VS naar Canada of Mexico willen reizen, dan gelden dezelfde regels als wanneer u vliegt. Zover bekend moet u ook dan een negatieve PCR-test te laten zien.

Naast bovengenoemde corona gerelateerde voorwaarden, moet u aan alle standaard voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een geldig paspoort en een geldig ESTA-reistoestemming. Kijk voor meer informatie op de website van de Ambassade van de Verenigde Staten.

Zij zijn er klaar voor...
....u ook?

Wat u aan de grens van Canada kunt verwachten

U wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn voor uw reis naar Canada en voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan. Hierbij een overzicht van de documenten die u in ieder geval bij u moet hebben.

Check-in bij de Europese grens

Dient u, bij aankomst op het vliegveld, aan de balie in te checken (niet online). Zorg dat u ruim voor vertrek op de luchthaven bent, voor het geval dat er een lange wachtrij is. Zorg dat u alle onderstaande documenten bij u heeft:

 • Een PCR-test met negatieve uitslag, die niet ouder is dan 72 uur op het moment van uw vlucht.
 • Een bewijs van (volledige) vaccinatie in het Engels.
 • De ArriveCan-app, gedownload en ingevuld op uw telefoon.
 • Uw ETA-bevestiging
 • Uw paspoort

Het is belangrijk dat u van de ArriveCan-app de nieuwste versie van de app gebruikt. Canada update deze app regelmatig, dus houd dit in de gaten. Het is aan te raden om de app de dag voor vertrek te downloaden en in te vullen.

Wanneer u de ArriveCan-app heeft gedownload, zorg er dan voor dat u twee afzonderlijke vaccinatiebewijzen uploadt: een voor de eerste vaccinatie en een voor de tweede vaccinatie. U kunt ook twee keer hetzelfde document uploaden.

Enige tijd na het uploaden zal de app een "i" weergeven, wat voor ‘ingeënt’ staat. Dit zal de grensprocedure soepeler maken. Wanneer de app na een dag nog steeds een "v" toont, dan is het document niet goed doorgekomen en moet u uw vaccinatiebewijs opnieuw uploaden.

Tweede controle Europese grens

Na de bagagecontrole kan er een tweede screening plaatsvinden, maar dit is niet bij iedereen het geval. Bij deze screening worden de volgende documenten opnieuw gecontroleerd:

 • Paspoort
 • ArriveCan-app
 • Bewijs van vaccinatie
 • PCR-test

De Canadese grens

Bij aankomst in Canada, moet u een formulier invullen. Dit kan digitaal op daarvoor bestemde apparaten die u in de terminal vindt. Hier vult u uw aankomstinformatie in en beantwoordt vragen als:

 • Importeert u gevaarlijke goederen?
 • Heeft u een verblijfplek?
 • Wat is het doel van uw reis?
 • Bent u onlangs op een boerderij geweest?

Uw formulier wordt vervolgens geprint en gecontroleerd door de grensbeambte. Deze controleert ook uw paspoort en stelt u eventueel enkele vragen.

Ook is het mogelijk dat u gevraagd wordt om willekeurige tests uit te voeren.

Over het algemeen verloopt de hele procedure vrij soepel, zeker wanneer u goed voorbereid bent.

Breng al uw papieren op orde...
...en ga zonder zorgen op reis

Waarom het verstandig is om juist nu bij een reisspecialist te boeken

Wanneer u een reis naar Canada of de Verenigde Staten plant, wilt u natuurlijk goed voorbereid en zorgeloos op reis gaan. Met een reisspecialist profiteert u niet alleen van een reis die geheel op uw wensen is aangepast, maar ook van flexibele boekingsmogelijkheden. Mocht uw reis namelijk vanwege Covid niet door kunnen gaan, dan kan uw reis kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd.

Boeken bij een reisspecialist geeft u, in deze onzekere tijden, de zekerheid die u nodig heeft om uw droomreis te plannen. U wordt voorzien van alle informatie die u nodig heeft en kunt al uw vragen stellen, waardoor u goed voorbereid op reis kunt gaan. Ook wordt uw reis eenvoudig omgeboekt of geannuleerd wanneer er iets gebeurd waardoor uw reis niet door zou kunnen gaan.

Door de lange duur van de pandemie, is een reisspecialist goed ingespeeld om alle bijzondere voorwaarden en procedures die in de afgelopen tijd het nieuwe normaal zijn geworden. Wanneer u boekt bij een reisspecialist, dan weet u dat u boekt bij iemand die weet wat hij/zij doet en er alles aan zal doen om uw wensen tegemoet te komen.

Uw voordelen wanneer u met Little America reist

Door de pandemie is de flexibiliteit waarmee we voorheen konden reizen behoorlijk aangetast. Gelukkig begint de wereld inmiddels weer open te gaan en wij zijn er helemaal klaar voor. Tijdens de pandemie hebben we bij Little America de tijd genomen om onze processen te perfectioneren, nieuwe producten toe te voegen en ons team uit te breiden. Hierdoor zijn we er zeker van dat uw reis een droomreis wordt en dat u zorgeloos op reis kunt gaan.

Little America zorgt ervoor dat:

 • U op locaties midden in de natuur verblijft, ver weg van het massatoerisme. Dus geen overvolle hotel lobby's, liften, bussen en buffetrestaurants.
 • Uw lokale hosts goed worden voorbereid op uw komst en u daardoor bij naam kennen. Ook als u vragen heeft of op zoek bent naar tips over de omgeving, dan staan zij voor u klaar.
 • U alleen op plekken komt, waar wij zelf al zijn geweest. Om ervoor te zorgen dat aan al uw wensen en verwachtingen wordt voldaan, brengen we regelmatig een bezoek aan onze hosts. We spreken iedereen persoonlijk en zijn altijd opzoek naar nieuwe, unieke, kleinschalige accommodaties en activiteiten. Zo weten we altijd wat u te wachten staat wanneer u op uw bestemming aankomt.
Laat u verrassen door de natuur
Kom op unieke locaties

Reiskoorts

Steeds meer grenzen gaan open voor internationale reizigers. Sinds de grenzen open zijn gegaan, zien we dat mensen een zekere 'reiskoorts' hebben ontwikkeld. Mensen gaan massaal hun welverdiende vakantie inhalen.

We merken dat sommige locaties voor 2022 zelfs al zijn volgeboekt. Aangezien de meeste mensen hun reis minstens een jaar van tevoren vastleggen, raden wij u aan niet te lang te wachten met het plannen van uw vakantie. Volg vast een van onze presentaties of maak een afspraak met een van de reisspecialisten van Little America.

Wanneer u uw vakantie ruim van tevoren boekt, heeft u volop keus en geniet u van de beste accommodaties en activiteiten en ook nog eens voor de beste prijs. Haal het meeste uit uw vakantie en begin nu vast met het plannen van uw droomreis, voordat de toeristische industrie verder aantrekt.

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Waar kunt u meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel niet langer. Boek nu een reis naar Amerika en/of Canada. Mochten… lees meer

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Amerika en/of Canada

Update: oktober 2021 De Coronacrisis heeft, ook op de reiswereld, grote impact. Bij Little America volgen we… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.