IMG 6170
usa-mississippi-natchez-river
Memphis Shelby Co Mural
IMG 6170
usa-mississippi-natchez-river
Memphis Shelby Co Mural

9 highlights van de Deep South

Onze reisexpert Imke Reuter reisde door de zuidelijke staten van de VS om de mooiste plekken en activiteiten voor u te vinden. Lees in deze blog welke highlights zij aanraadt.

Imke “De Deep South is mijn favoriete regio: De complexe en soms moeilijke geschiedenis van de zuidelijke staten spreekt mij aan, omdat deze vandaag de dag nog overal voelbaar is. Deze geschiedenis heeft de regio vormgegeven en een buitengewone rijkdom aan cultuur en muziek opgeleverd. Cultuur, muziek en geschiedenis vermengen zich tot een bijna tastbare, warme en gespannen sfeer, die ervoor zorgt dat de tijd langzamer lijkt te verlopen in dit warme gebied. Daarbij komt nog de unieke natuur, de imposante Mississippi met zijn delta en de mystieke moerassen en de bergen van de Great Smoky Mountains.”

1. Sun Records in Memphis: treed in de voetsporen van muzieklegendes

Memphis ademt muziek. Een bezoek aan Sun Record Studio is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van iconische muziek. Deze locatie is niet alleen beroemd als de plek waar Elvis Presley zijn carrière begon, het is ook een absolute must voor liefhebbers van muziekgeschiedenis. Niet alleen Elvis Presley, maar ook legendes als Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis namen hier hun albums op. Tijdens een rondleiding kunt u fascinerende details en boeiende verhalen ontdekken en krijgt u de kans om de originele instrumenten te bewonderen waarmee wereldberoemde hits zijn opgenomen.

2. Het Slave Haven Museum: een diepgaande blik op de bewogen geschiedenis van Memphis.

In Memphis komt een intrigerend deel van de zuidelijke geschiedenis tot leven, zorgvuldig uitgelicht in het liefdevol ontworpen Slave Haven Museum. Dit kleine museum maakt grote indruk met zijn tentoonstellingen over de Underground Railroad, het netwerk dat ontsnapte slaven hielp ontsnappen naar de vrijheid. Dit museum staat op een historische plek, ooit een station op de vluchtroute waar dappere zielen onderdak en bescherming vonden terwijl ze wachtten op de mogelijkheid om naar het noorden te ontsnappen.

Laat u meeslepen door het aangrijpende verhaal van Harriet Tubman, een opmerkelijke persoonlijkheid uit die tijd. Ze ontsnapte aan de slavernij en werd een vooraanstaand lid van de Underground Railroad, waardoor ze meer dan 300 slaven leidde naar de vrijheid tijdens 19 gevaarlijke tochten terug naar het Zuiden.

(Update 15 april 2024: Het Slave Haven Museum is tijdelijk gesloten wegens brand)

Treed in de voetsporen van muzieklegendes in Sun Studio
© Little America
Ontdek de bewogen geschiedenis van Memphis in het Slave Haven museum
© Little America

3. Boeiende fototentoonstelling in Natchez

Laat u meevoeren door 70 jaar geschiedenis van Natchez met een intrigerende fototentoonstelling in de First Presbyterian Church. Deze gratis expositie toont foto’s die belangrijke momenten uit het leven in Natchez van 1840 tot 1810 vastleggen. De indrukwekkende collectie foto's biedt een bijzonder perspectief op het leven in deze stad aan de Mississippi. Van de lokale bevolking en hun levensverhalen tot de architecturale pracht van vroeger, elke foto illustreert de veelzijdige en rijke geschiedenis van Natchez.

4. Een bezoek aan Frogmore Plantation

Wanneer u Natchez bezoekt, is een uitstapje naar Frogmore Plantation in Louisiana zeker de moeite waard. Geniet van het prachtige uitzicht op de Mississippi River Valley en ontdek de geschiedenis van de katoenplantage tijdens een rondleiding. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van de katoenteelt en leer meer over de werkomstandigheden en het leven op de plantages. Frogmore Plantation biedt niet alleen inzicht in katoenpluktechnieken, maar ook in de revolutionaire katoen-ontkorrelmachine die de productiewijze drastisch veranderde.

Kom meer te weten over de teelt en geschiedenis van katoen op Frogmore Plantation
© Little America
Bewonder historische foto's in een gratis expositie in Natchez
© Little America

5. Kleurrijke wijken in New Orleans

Ontdek de kleurrijke diversiteit van New Orleans met een wandeltocht van het bruisende French Quarter naar de creatieve wijken Marigny en Bywater, waar kunstliefhebbers en -kenners zich thuis zullen voelen. Ontdek kleine galerieën, gezellige cafés en kleurrijk beschilderde huizen die samen een rijke bron van creatieve inspiratie en een betoverende sfeer bieden.

6. Met de tram door de historische wijken van New Orleans

Beleef een charmante tramrit door New Orleans' historische wijken met de St. Charles Street Car, die begint in het French Quarter, door het prachtige Garden District kronkelt en eindigt in Audubon bij Loyola University. Geniet van een ontspannende tocht die u langs prachtige straten karakteristieke stadshuizen leidt. Beleef de nostalgie van oude tijden en bewonder de pracht van New Orleans' historische wijken terwijl u ontspant en geniet van het uitzicht.

Ontdek de kleurrijke huizen van New Orleans
Beleef een ontspannende tramrit langs karakteristieke architectuur

7 Authentieke livemuziek in Nashville

Ontdek de authentieke muzieksfeer van Nashville door de drukbezochte honky tonk highway te omzeilen en fantastische liveoptredens bij te wonen in gezellige locaties zoals Basement East en The Local Nashville. Deze plekken bieden de unieke kans om zowel bekende als nieuwe artiesten van dichtbij te zien optreden.

Ontsnap aan de drukte en geniet van de authentieke sfeer van deze charmante locaties. Bij The Local Nashville kunt u niet alleen genieten van geweldige muziek, maar ook culinaire hoogstandjes proeven en met volle teugen van de avond genieten. Of u nu houdt van country, rock, blues of pop, in deze bars ontdekt u gegarandeerd liveoptredens die precies bij uw smaak passen.

8. Culinaire beleving in Charleston

Verken het charmante Charleston door een wandeling te maken door het historische French Quarter en een bezoek te brengen aan E. Bay Street, een van de mooiste straten van de stad. Deze locatie trekt niet alleen bezoekers vanwege haar mooie straatjes, maar ook door een uitgebreid en gevarieerd culinair aanbod die voor elk wat wils biedt.

Geniet van een wandeling langs de prachtige gebouwen en historische bezienswaardigheden en dompel uzelf onder in de sfeer van deze charmante buurt.

Ervaar authentieke live muziek in Nashville...
© Little America
...en wandel door de straten van Charleston

9. Geschiedenis van dichtbij: bezoek de Whitney Plantation aan de oevers van de Mississippi

Beleef de geschiedenis van slavernij aan de Whitney Plantation, prachtig gelegen aan de Mississippi. Dit gespecialiseerde museum legt de nadruk op het leven van de slaven en biedt een diepgaand begrip van het slavernijsysteem, en staat bekend als een van de meest indrukwekkende instellingen die deze geschiedenis belichten.

Beleef een krachtige en indringende reis terug in de tijd tijdens een wandeling over het terrein van de Whitney Plantation, waar u de waargebeurde verhalen hoort van mensen die er ooit woonden. Van de oude gebouwen tot de authentieke artefacten, het museum biedt een directe blik in de complexe geschiedenis van de VS.

Heeft de Deep South uw aandacht getrokken? Neem contact op met onze reisexpert Loes Rikmanspoel voor persoonlijk reisadvies.

Ontdek meer