Usa hawaii waikiki beach family surfing credit hawaii tourism authority
Usa hawaii waikiki beach family surfing credit hawaii tourism authority

Geen kerstballen, maar kokosnoten: overwinteren op Hawaï

Stelt u zich eens voor, in de winter naar een tropisch paradijs afreizen. Als u meestal gaat skiën, lijkt het misschien wat raar. Maar ‘raar’ is tegenwoordig het ‘nieuwe normaal’. Dus als u toch een tropische wintervakantie overweegt, waarom dan niet op Hawaï? Dit is wat u te wachten staat.

Neem een duik in kristalhelder water
© hawaii tourism authority | ben ono

Het lekkerste weer op de planeet

Heeft u ooit van de noordoostelijke passaatwinden gehoord? Dankzij deze winden is het op Hawaï het hele jaar lekker weer. Overdag ligt de temperatuur steevast tussen de 25 tot 32 °C. Het is zonnig, maar niet te warm. Dit komt doordat de wind zorgt voor een zacht briesje. Mocht het gaan regenen, “wacht dan een uurtje” - zoals de locals zeggen. De zon is zo weer aan het stralen.

Stralend weer
© hawaii tourism authority | ben ono
De surfplanken zijn zo kleurrijk als het land zelf
© hawaii tourism authority | blake bronstadjpg

Verrukte zintuigen

Het eerste wat opvalt als u op Hawaï uit het vliegtuig stapt, is hoe heerlijk het ruikt. Dat komt door de Pua Melia. Deze bloem is een van de iconische symbolen van Hawaï. Het tweede wat opvalt is de natuurlijke omgeving.

Zie hoe spectaculaire watervallen van hoge kliffen naar beneden donderen, geniet van weelderige tropische regenwouden, lavavelden en stranden met een verscheidenheid aan kleuren (hagelwit, zwart, groen en zelfs rood). Wie tijdens het ontdekken trek krijgt, plukt zo een banaan of een sappige grapefruit.

Hawaï kent veel prachtige watervallen
© hawaii tourism authority | tor johnson

Oneindige avonturen

Hawaï herbergt 50 nationale parken, die hulde brengen aan de unieke schoonheid en inheemse cultuur van de verschillende eilanden. Van de ontzagwekkende natuurlijke wonderen bij Hawaii Volcanoes National Park tot de aangrijpende schoonheid van Kalaupapa National Historical Park op Molokai, er wacht een verscheidenheid aan ervaringen en avonturen op u.

Ga surfen op de zachte golven van Waikiki Beach of snorkelen met mantaroggen aan de Kona Coast, er is nooit een saai moment op de Hawaiiaanse eilanden. Of u nu een doorgewinterde avonturier bent of op zoekt naar activiteiten waar het hele gezin van kan genieten, er is voor iedereen wat wils.

Op Hawaï vindt u avontuur genoeg
© hawaii tourism authority | tor johnson
Verken het tropische landschap met een gids
© hawaii tourism authority | heather goodman

De Aloha-spirit

Aloha betekent zowel ‘hallo’ als ‘tot ziens’. Maar het staat voor nog veel meer. Aloha is een manier van leven. Het vertegenwoordigt de gastvrije filosofie van de locals om de medemens en natuur met diepe zorg en respect te behandelen.

Een van onze reisexperts ondervond het zelf, toen hij in de ‘middle of nowhere’ werd uitgenodigd voor een barbecue: “Daar sta je dan, met een koud biertje in je handen, te luisteren naar een live-band, ik ben zelden zo gastvrij ontvangen”.

Geniet van de Aloha-spirit op Hawaï
© hawaii tourism authority | nicholas tomasello

Ontdek meer

Wij maken de plannen. U maakt de herinneringen.

Hoe werkt boeken bij ons?

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.