US northcarolina asheville blueridgeparkway1
US northcarolina blueridgemountains
US-northcarolina-asheville1
US-northcarolina-milehighswingingbridge
US northcarolina asheville blueridgeparkway1
US northcarolina blueridgemountains
US-northcarolina-asheville1
US-northcarolina-milehighswingingbridge
Rijd de mooiste route van Amerika

North Carolina

Of u nu houdt van wandelen, fietsen, kajakken of skiën, in de staat North Carolina kan het allemaal. Wanneer de zon schijnt en de lucht is opgewarmd kunt u heerlijk zwemmen onder klaterende watervallen of een duik nemen in de Atlantische Oceaan. De herfst tovert het landschap om in een deken van roodtinten en zo gauw de sneeuw begint te vallen, veranderen de bergen in magische witte vlaktes. Dus in welk seizoen u ook reist, North Carolina is een must tijdens een Amerikaans avontuur door de Verenigde Staten!

Blue Ridge Parkway

De mooiste route van Amerika

De Blue Ridge Parkway wordt ook wel een van de mooiste routes van de Verenigde Staten genoemd. En dat is niet voor niets: de weg is speciaal ontworpen door landschapsarchitect Stanley Abbott. Hij wilde een weg creëren die meer was dan alleen een functionele manier om van de Great Smoky Mountains National Park, op de grens van Tennessee en North Carolina, naar Shenandoah National Park in Virginia te rijden.

Geniet van spectaculaire uitzichten

De ontwerper van de Parkway heeft goed werk geleverd, want onderweg geniet u van fantastische uitzichten op de Blue Ridge Mountains. Daarbij kunt u talloze wandelroutes volgen die u langs prachtige watervallen leiden. U kunt dagen in de natuur doorbrengen zonder twee keer op dezelfde plek uit te komen. Dus, neem een picknick mee en geniet simpelweg. Vergeet vooral uw camera niet, om herinneringen voor thuis op de foto te zetten.

Een magische blauwe tint in de bergen

Mount Mitchell is met zijn ruim 2000 meter de hoogste berg van de Blue Ridge Mountains. De bergketen maakt deel uit van de Appalachian Mountains en staat erom bekend gehuld te worden in een blauwachtige waas. Een fenomeen dat wordt veroorzaakt door eiken en andere bomen met Blue Ridge als leefgebied. Ze geven isopreen af, een veel voorkomende koolwaterstof, om hun bladeren te beschermen tegen hittestress. Dit is zichtbaar als de beroemde blauwe tint die de bergen zichtbaar is.

Blue Ridge Parkway kronkelt langs de bergen in North Carolina
Volg de mooiste route van Amerika
Blue Ridge Mountains gehuld in blauwe waas
Laat u verrassen door het magische licht in de Blue Ridge Mountains

Stop onderweg regelmatig

Onderweg stopt u niet alleen voor spectaculaire uitzichten. U kunt bijvoorbeeld ook naar het The Folk Art Center, waar lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen, of u kunt een kijkje nemen in het Museum of North Carolina Minerals, waar u talloze mineralen kunt bewonderen. In het North Carolina Museum of Natural Sciences leert u meer over de natuur van de staat.

Asheville

Laat u verrassen door Asheville

Ooit vielen staten North en South Carolina onder Brits gezag en zijn daarom vernoemd naar de Britse koning King Charles I. Voor de kolonisatie door Groot-Brittannië woonden er diverse stammen van de Native Americans, waaronder de Cherokee. Hoofdstad van de staat North Carolina is Raleigh, een populaire stad om in te wonen. Maar de meest interessante en populaire stad in North Carolina is het hooggelegen Asheville.

Ervaar het dorpsgevoel in Asheville

Maak kennis met het leven van alledag, bijvoorbeeld met een stop in de stad Asheville. Het is een grote stad, maar voelt aan als een dorp. Zorg dat u hier met een lege maag aankomt, want de plaats is bekend om de fantastische en vaak duurzame restaurants en eetgelegenheden. Probeer ook de lokale alcoholische specialiteiten, vooral het 'craft beer' is de moeite waard! Verder kunt u hier genieten van de koloniale architectuur, de lokale kunstscene ontdekken en een bezoek brengen aan Biltmore Estate, een historisch gebouw en het grootste huis in privébezit van de Verenigde Staten.

Asheville in de mist
Asheville is een interessante stad die aanvoelt als een dorp
Biltmore Estate aan het einde van een grasveld
Bezoek het statige Biltmore Estate

Natuur

Prachtige natuur in overvloed

Ten zuidoosten van Asheville ligt Chimney Rock State Park, een roodkleurige rotsformatie waaruit een waterval naar beneden stort. De Hickory Nut Falls Trail is een makkelijke route die u naar de voet van de waterval brengt en vanwaar u eenvoudig de lift neemt om op de top van rots te komen.

Maak een wandeling door de schitterende natuur

Houdt u van wandelen, ga dan ook naar de Linville Ranges en ga naar de lookout bij Grandfather Mountain. Hier geniet u van prachtige flora en fauna en heeft u vanaf de hangbrug, de Mile High Swinging Bridge, een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Spot wilde dieren

Heeft u even de tijd, rijd dan naar Cape Hatteras, voor de kust van North Carolina. Hier kunt u heerlijk genieten aan het strand, maar kunt u ook uitstekend wildlife spotten. Vooral vogelaars zullen hier hun ogen uitkijken!

Bezoek North Carolina tijdens uw roadtrip

De staat North Carolina ligt ingeklemd tussen Virginia aan de noordkant, de Atlantische Oceaan in het oosten, Georgia en South Carolina in het zuiden en Tennessee aan de westkant. De staat is dus prima te combineren tijdens een roadtrip door de Deep South.

Ga naar de top van Chimney Rock voor spectaculaire uitzichten
Uitzicht vanaf de Mile High Swinging Bridge in North Carolina
Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Mile High Swinging Bridge

Ontdek meer

Native Americans

Cultuur en geschiedenis

Kennismaken met de cultuur van de Native Americans vormt een onmiskenbaar onderdeel van uw rondreis door de… lees meer

De beste reistijd naar

De Verenigde Staten

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.