US Tennessee Memphis Beale street
US Tennessee Chattanooga Rock City Gardens waterfall
US Tennessee Nashville boots shop
US Tennessee Nashville Grand Ole Opfry concert2
US Tennessee Memphis Beale street
US Tennessee Chattanooga Rock City Gardens waterfall
US Tennessee Nashville boots shop
US Tennessee Nashville Grand Ole Opfry concert2
Memphis, Nashville en de Great Smoky Mountains

Tennessee

Naast muzikale grootheden Elvis Presley en Dolly Parton, is Tennessee bekend als de staat waar de Countrymuziek geboren werd. Met muzieksteden als Nashville en Memphis zult u zich geen moment vervelen in deze zuidelijke staat. Maar er is meer dan alleen muziek: de prachtige natuur leent zich uitstekend voor wandeltochten en uw smaakpapillen zullen smullen van de pittige, gefrituurde Hot Chicken waar Tennessee beroemd om is. Of geniet van de heerlijke malse dry-rubbed ribs van de barbecue.

Over Tennessee

Tennessee Whiskey

Bent u een whiskey liefhebber, dan kunt u de in ‘the Volunteer State’ gebrouwen specialiteit vast waarderen. Bezoek een van de distilleerderijen, waarvan Jack Daniel’s het meest bekend is en leer meer over het specifieke filter proces dat wordt toegepast zodat de whiskey zijn verfijnde smaak krijgt.

Geboorteplaats van Countrymuziek

Naar verluid is het plaatsje Bristol, tegen de grens met Virginia aan, de geboorteplaats van de Countrymuziek. De eerste klanken werden in 1927 opgenomen en sindsdien is het er niet meer weg te denken. Tennessee is dan ook onlosmakelijk verbonden met deze muziekstijl.

De Volunteer State

De bijzondere bijnaam die de staat draagt is 'Volunteer State' en dateert uit de tijd dat er soldaten in Amerika nodig waren voor de oorlog van 1812. Een groot aantal soldaten uit Tennessee meldden zich vrijwillig aan om te helpen de Britten te verslaan in de Slag bij New Orleans.

Twee rijen met flessen Tennessee Whiskey Jack Daniels
Proef de verfijnde smaak van de Tennessee Whiskey
Vrouw met cowboyhoed treedt op in Nashville Tennessee
Countrymuziek is niet weg te denken uit Tennessee

Nashville

Country hoofdstad van de wereld

Wereldberoemd om de countrymuziek is de plaats Nashville, de hoofdstad van Tennessee. De stad waar menig country artiest naam heeft gemaakt. Deze plaats ademt creativiteit en levenslust. Geniet hier 24/7 van muziek, bezoek live concerten, bekijk de street art, creaties in de galeries en musea en laat u verrassen in een van de kleurrijke restaurants. Nashville moet u gezien hebben en is ook een prima startpunt om de rest van de staat te verkennen.

Leer meer over de geschiedenis

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de countrymuziek, dan is The Country Music Hall of Fame and Museum een van de beste tips die we u kunnen geven. Hier vindt u allerlei bezienswaardigheden van onder meer legende Johnny Cash die er tentoon worden gesteld.

Een bar in Nashville, Verenigde Staten
Geniet van live optredens in country hoofdstad Nashville
Een ronde zaal in het Country Music Hall of Fame and Museum in Nashville Tennessee
Breng een bezoek aan The Country Music Hall of Fame and Museum

Beleef de muziek

Beleeft u de muziek liever live: koop dan kaartjes voor een concert in het Grand Ole Opry. Wandel de Music Mile en zie bij de Music City Walk of Fame de namen van artiesten die hun bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. Loop verder langs de oevers van de Cumberland River, steek over via de John Seigenthaler Pedestrian Bridge en geniet van het uitzicht over de rivier en Downtown Nashville.

Broadway

Bekijk het historische Ryman Auditorium en geniet van het populaire en altijd levendige Broadway. Gelegen aan Honky Tonk Highway vindt u hier elke dag de beste live muziek, terwijl neon verlichting de straten versieren.

Een band treedt op in het Grand Ole Opry
Ga op in de muziek tijdens een concert in het Grand Ole Opry
Goede live muziek vindt u in het Ryman Auditorium

Chattanooga

Laat u verrassen

Het plaatsje Chattanooga ligt aan de zuidgrens van de staat en is belangrijk in de historie van de Amerikaanse spoorwegen en interessant voor iedereen die van treinen houdt. Breng hier zeker een bezoekje aan het Tennessee Valley Railroad Museum. Maak een ritje in een ouderwetse stoomtrein door de Tennessee Valley en zie de uitgebreide tentoonstellingen in het museum.

Lookout Mountain

De naam Chattanooga is een afgeleide van de naam die de Native Americans aan deze plek gaven: Chattotonooggee, wat ‘rock rising to a point’ betekent. Dit wijst op de uitstekende rotspunt van Lookout Mountain, een van de bezienswaardigheden in de omgeving waar u het meest betoverende uitzicht over Tennessee Valley heeft. Ook de rotspartij en waterval bij Lover’s Leap zijn de moeite waard. Loop over de hangbrug, de Swing-a-Long Bridge, en bekijk de ondergrondse waterval bij Ruby Falls.

Lost Sea

Bezoek het ondergrondse meer de ‘Lost Sea’ ten noorden van Chattanooga en vlak bij Sweetwater. Het meer maakt onderdeel uit van een uitgebreid ondergronds grottenstelsel. Maak een tochtje met een boot die u door de smalle gangen leidt en zie onderweg allerlei dieren die hier wonen, zoals vleermuizen en allerlei vissoorten.

Chattanooga is een interessante bestemming voor treinliefhebbers
Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf Lover's Leap

Falls Creek Falls

Falls Creek is bekend vanwege de hoogste waterval in de regio. Het gebied leent zich uitstekend voor wandelingen, rots klimmen of zwemmen.

South Cumberland State Park

Dit natuurpark ten noordwesten van Chattanooga is de ideale omgeving voor wandelaars. Voor liefhebbers van zowel korte en makkelijke wandelingen als van lange en uitdagende wandeltochten, hier is voor ieder wat wils. Stop zeker ook even bij de Sewanee Natural Bridge, een zandstenen brug die door erosie is ontstaan. Durft u eroverheen te lopen?

Laat u verwonderen door de metershoge Falls Creek Falls

Memphis

Stap in het leven van Elvis

Zoals gezegd is Tennessee ook bekend om de plaats Memphis, onder andere doordat Elvis Presley er woonde. Graceland Mansion heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ga op Graceland even terug in de tijd en zie hoe de King of Rock ‘n Roll leefde. Bekijk zijn privévliegtuig en bezoek zijn graf, dat zich ook op het landgoed bevindt. In het museum komt u meer te weten over de muziek van Elvis, de films waarin hij speelde en de rol die hij heeft gespeeld in de geschiedenis van de muziek.

Dollywood

Bent u een liefhebber van de muziek van Dolly Parton, ga dan naar Dollywood, het themapark dat Dolly Parton in Tennessee opende. Bezoek de shows, country optredens en geniet van allerlei attracties. Leuk voor jong en oud!

De buitenkant van Graceland Mansion in Memphis Tennessee
Krijg een kijkje in het leven van Elvis Presley in zijn Graceland Mansion
Het privévliegtuig van Elvis in Graceland Memphis Tennessee
Stap aan boord van het privévliegtuig van Elvis

Knoxville

De ideale combinatie van stad en natuur

De stad Knoxville heeft een mengelmoes van moderne en historische architectuur. U kunt er genieten van de zuidelijke keuken op Market Square, eigentijdse kunst bewonderen in de galeries, lokaal gemaakte sterke drank proeven in distilleerderijen en samen met de Knoxvillers genieten van sport. Ook is het de perfecte uitvalsbasis om de Great Smoky Mountains te bezoeken.

De skyline van Knoxville met de Sunsphere
De Sunsphere in Knoxville werd in 1982 gebouwd voor de World's Fair
Het District Courthouse van Knoxville Tennessee
Modern en historisch vormen een mooi contrast in Knoxville

Natuur

Great Smoky Mountains

Op de grens van Tennessee en North Carolina ligt dit prachtige berggebied. Met laaghangende ochtendmist doet deze regio zich mysterieus voor. Spot hier allerlei wildlife, zoals zwarte beren, en geniet van de wilde bloemen die hier weelderig bloeien. Maak wandeltochten en zie schilderachtige huizen die het landschap opsieren. Zet vooral Cades Cove, Clingman's Dome en Laurel Falls in uw navigatie, want deze plekken wilt u niet missen.

Roaring Fork

Wandelliefhebbers opgelet: voor een heerlijke ontspannen dag wandelt u de Roaring Fork Motor Nature Trail. Roaring Fork is de naam van een rivier die door Tennessee stroomt en die omgeven wordt door oogstrelende natuur. Ook een aanrader voor natuurfotografen!

Luchtfoto van de Great Smoky Mountains
Ontdek de mysterieuze Great Smoky Mountains
Bos met herfstkleuren bij Roaring Fork Motor Nature Trail in Tennessee
Verken de Roaring Fork Motor Nature Trail en geniet van de natuur

Tuckaleechee Caverns

In de buurt van Roaring Fork liggen ook de Tuckaleechee Caverns. Waag u hier in de grootste grot in het oosten van de Verenigde Staten. Stap even een andere wereld binnen in deze onderaardse gewelven. Zie hoe de Silver Falls zich tussen de rotsen naar beneden laten vallen.

Cherohala Skyway

Volgens de inwoners van Tennessee is het de mooiste route van de VS: de Cherohala Skyway. De route loopt tussen Tellico Plains in Tennessee naar Robbinsville in North Carolina. De naam is een samenvoeging van de twee nationale bosgebieden die de route doorkruist: Cherokee en Nantahala. Vooral in de herfst, wanneer de bomen in alle mogelijke herfsttinten kleuren, is de route sprookjesachtig. De naam ‘skyway’ dankt de weg aan de 1500 meter hoogte die de weg bereikt en vanwaar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft.

De Tuckaleechee Caverns in Tennessee
Ga ondergronds in de Tuckaleechee Caverns
© CC Bigmacthealmanac | Wikimedia Commons
Autoweg Cherohala Skyway door een bos in herfstkleuren in Tennessee
In de herfst is de Cherohala Skyway extra mooi

Ontdek meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.