Usa wyoming yellowstone national park c stephen walker unsplash
US CONTACT P1055200 Yellowstone
US Ontdek Amerika DSC5901 Yellowstone landing page header1
Usa wyoming yellowstone national park c stephen walker unsplash
US CONTACT P1055200 Yellowstone
US Ontdek Amerika DSC5901 Yellowstone landing page header1
Verken het eerste nationale park in de Verenigde Staten

Yellowstone National Park

Yellowstone was het eerste nationale park in de Verenigde Staten en het is uniek gelegen op een slapende supervulkaan, te midden van talloze actieve geisers en geothermische warmtebronnen. Hier kunt u van dichtbij zien hoe geisers als Old Faithful, Anemone, Beehive, Plume en The Lion Group dagelijks op precieze tijden uitbarsten.

De bergketens van Yellowstone liggen grotendeels in de noordoostelijke hoek van Wyoming, maar strekken zich ook uit tot Montana en Idaho. Ze maken deel uit van de Rocky Mountains. Er zijn minstens 70 bergtoppen van meer dan 2400 meter hoog in 4 verschillende bergketens. Yellowstone herbergt ook honderden diersoorten, waardoor sommige net aan uitsterven ontsnapt zijn.

Meer dan drie miljoen bezoekers komen zich verwonderen over de natuurlijke wonderen van dit park, maar slechts weinigen wagen zich verder dan de aangewezen uitkijkposten. Nadat u de bruisende geisers hebt gezien, kunt u verder op verkenning gaan en genieten van bossen, alpenweiden, prachtige meren en een grote kloof met watervallen. Wist u dat in de 19e eeuw de regelmatige uitbarstingen van de Old Faithful geiser zelfs werden gebruikt om kleren te wassen?

Ontdek de bruisende geisers van Yellowstone
Een warmwaterbron in Yellowstone National Park VS
Via wandelpaden kunnen bezoekers de geothermische activiteit van dichtbij bekijken

Handige weetjes

Wandelroutes en tochten

Met meer dan 1600 kilometer aan wandelpaden in Yellowstone National Park om te verkennen, zijn er talloze mogelijkheden om de natuurlijke pracht te ontdekken. Verken de paden om de natuurlijke geisers te zien of trek verder weg van de toeristische uitkijkpunten om het authentieke Yellowstone te ervaren en de natuur in haar ware schoonheid te zien. Tijdens een begeleide tour door de uitgestrekte valleien kunt u de prachtige en minder drukke gebieden van het nationale park ontdekken.

Ga op een tweedaagse beren- en wolvensafari om het prachtige Yellowstone National Park te verkennen. Dit is de ultieme manier om meer te leren over de iconische roofdieren en volledig ondergedompeld te worden in het ongerepte ecosysteem van Amerika. Een tweedaagse safari biedt de beste kans om tijdens het hoogseizoen meer wilde dieren te zien. Naast het spotten van wilde dieren, bezoekt u ook verschillende bezienswaardigheden zoals Mammoth Hot Springs en Lamar Valley.

Het park is schitterend in de zomer, maar een bezoek buiten het hoogseizoen betekent minder drukte. Een andere manier om rust te vinden, is door dieper het park in te trekken, weg van het uitgebreide netwerk van verharde wegen. Yellowstone heeft honderden kilometers aan wandelpaden die zich uitstrekken vanaf de Lamar Valley Trail Head en langs ravijnen slingeren.

De iconische Mammoth Hot Springs hebben verschillende fasen van activiteit en rust doorgemaakt
Bekijk enkele van de 300 geisers, warmwaterbronnen, modderpotten en fumarolen met een professionele gids.

Prachtige ritten

Maak een schitterende rit door Yellowstone National Park en bewonder adembenemende uitzichten. De Lamar Valley Road en de Grand Loop Road zijn bijzonder populair omdat ze de bestuurder de grootste kans bieden om wilde dieren te spotten. Langs deze routes kunt u zwarte beren, visarenden, rivierotters en pronghorn antilopen zien.

Firehole Canyon Drive en Firehole Lake Drive zijn adembenemende routes waar u kunt genieten van uitzicht op watervallen en de opstijgende geisers vanuit het meer. Met zo'n indrukwekkend landschap en zoveel boeiende stops onderweg hoeft u zich niet te haasten. De weg kronkelt langs steile hellingen, dus wees voorzichtig tijdens het rijden.

Als u graag wolven wilt zien, dan is de Blacktail Plateau Drive de beste toeristische route door het park. Dit is een onverharde weg in één richting op hoogte, dus neem de tijd en geniet van het landschap. Plan uw bezoek zorgvuldig, want veel wegen zijn in de winter noodgedwongen gesloten vanwege sneeuwval. De weg van de noord- naar de noordoost-ingang is de enige die het hele jaar open is. Deze route leidt naar veel bezienswaardigheden, waaronder Mammoth Hot Springs, de Lamar Valley en Silver Gate.

Ontdek de vele geweldige ritten door het park
Bizons hebben voorrang in Yellowstone National Park

Wildlife

Het wildlife in Yellowstone is even indrukwekkend als het landschap zelf. Verrijk uw bezoek met een begeleide tour onder leiding van professionele natuurgidsen die hun kennis met u delen en uw ervaring onvergetelijk maken. Veel van deze gidsen zijn ervaren wildbiologen en voormalige parkrangers, die boeiende verhalen kunnen vertellen over de herintroductie van de bizon, het grootste zoogdier in Noord-Amerika.

In het park leven meer dan honderd diersoorten, waaronder beren, bizons, elanden, antilopen en de Rocky Mountain Wolf. Naarmate u dieper het park in wandelt, neemt de kans toe om deze iconische dieren te spotten. Het is echter belangrijk om de aanbevolen afstanden te respecteren: blijf minimaal 100 meter verwijderd van zwarte beren en grizzlyberen en wolven, en houd een afstand van minimaal 50 meter tot bizons, elanden en andere wilde dieren.

Andere fascinerende dieren om naar uit te kijken zijn de Canadese lynx, coyotes en poema's. Bovendien zijn er ook grote zoogdieren zoals elanden, muildierherten, witstaartherten, berggeiten, pronghorn-antilopen en dikhoornschapen. Het park herbergt ook meer dan 300 vogelsoorten, waaronder 26 paren broedende zeearenden.

Grijze wolven, ooit uitgeroeid in het park, zijn nu opnieuw geïntroduceerd.
Grizzlyberen en bizons lopen vrij rond en ook hun aantal neemt toe

De prachtige natuur van Yellowstone

Yellowstone National Park strekt zich uit over meer dan 800.000 hectare ongerepte wildernis. Terwijl u de talloze wandelpaden van dit park verkent, kunt u genieten van het zicht op 290 watervallen en een uitgebreide variëteit aan plantensoorten. Een gids kan u helpen deze te identificeren en u leren hoe u giftige planten zoals hemlock of weidedood kunt vermijden.

De lodgepole-den is de meest voorkomende boomsoort in het park en is typisch voor de Rocky Mountains. Ze zijn prachtig om te zien, zowel in de zomer als in de winter. Naast deze naaldbomen zijn er ook loofbomen zoals esp en cottonwood, die met hun rijke kleuren herfstwandelingen tot onvergetelijke ervaringen maken. Bovendien komen er veel plantensoorten uit de Great Plains samen met de bergfauna in het park.

In Yellowstone zijn er ook talloze wilde bloemen en bijzondere planten te vinden. Bijvoorbeeld, de Yellowstone Sand Verbena groeit langs de oevers van het meer en heeft zich aangepast om zowel de hitte van de geothermische activiteit als de lange koude winters te weerstaan. De Yellowstone Sulfur Flower gedijt goed in de zwavelrijke grond van het park. Parkgidsen bieden kaarten met inphographics met een overzicht van alle soorten wilde bloemen die in het park te vinden zijn; ontdek hoeveel u er kunt herkennen.

Lower Falls is de hoogste waterval in het Yellowstone National Park
© Stephen Walker, Unsplash
Wandelpaden leiden door het park naar prachtige plekken
© TravelEssence

Fietsroutes

Een autorit door Yellowstone is fantastisch, maar als u echt de natuur van dichtbij wilt ervaren en de wind door uw haren wilt voelen, dan is een fietstocht een nog betere ervaring! Op de fiets kunt u op een rustiger tempo genieten van het landschap met al zijn prachtige bezienswaardigheden en geluiden. In het nationale park zijn er diverse fietsverhuurbedrijven die helmen, reparatiesets en alle benodigdheden leveren. Geniet van het fietsen op een plek waar de wilde dieren voorrang hebben. Let op: het wordt geadviseerd om berenspray mee te nemen!

Als het mogelijk is, overweeg dan om een fietstocht door Yellowstone te plannen in de vroege herfst, wanneer het park minder druk is. De aspenbomen zijn prachtig in hun herfstkleuren en de temperaturen zijn nog steeds mild genoeg voor buitenactiviteiten. Elke herfst en lente is er een korte periode waarin de wegen in het park gesloten zijn voor auto's, maar open voor fietsers. In de lente, wanneer de sneeuw van de hoofdwegen is gesmolten, mogen alleen parkmedewerkers en fietsers er gebruik van maken, dus geen openbaar vervoer.

Tip: Overweeg om de route van Mammoth naar de West Entrance te fietsen, of de steile, bochtige route van de North Entrance naar de Northeast Entrance voor spannende fietstochten in het tussenseizoen. Fietsen van West Yellowstone naar Madison Junction biedt een prachtige rondrit van 45 kilometer. Dit is een avontuurlijk dagje uit waarbij u vaak elanden, bizons en watervogels kunt zien.

Fietsen is niet toegestaan op de wandelpaden, maar er zijn voldoende andere verharde en onverharde wegen om uit te kiezen. Houd een afstand van 50 meter tot wilde dieren, 100 meter tot beren en jaag bizons niet op wanneer u ze op de weg tegenkomt.

Fietsers passeren de Old Faithful geiser
Fietsers leggen de wilde dieren van het park vast op hun camera


Activiteiten in Yellowstone:

 • Zoek het avontuur op tijdens een rafttocht op de rivieren die door het park stromen.
 • Geniet van een kajaktocht bij de geisers aan het meer.
 • Breng een bezoek aan een authentieke rodeo.
 • Probeer je geluk uit met vissen in de wateren van het park.
 • Verken het nationale park te paard onder begeleiding van een gids.
 • Duik in de wereld van dinosauriërfossielen en versteende bomen tijdens een ontdekkingstocht.
 • Bezoek een dansvoorstelling in een indianenreservaat.
 • Speur naar oude rotstekeningen op grotmuren.
Maak een rustige rit te paard en geniet van de omgeving
Raften is een spannende manier om het park vanaf de rivieren te zien

Vijf musea in één: Buffalo Bill Museum of the West!

Neem dit spannende museum zeker mee op uw culturele reis door Yellowstone. Er zijn hier vijf fascinerende musea onder één dak, dus er is hier veel te zien. Gelukkig is het toegangskaartje twee dagen geldig, dus u kunt een tweede keer terugkomen.

 • Buffalo Bill Museum - Ontdek de waargebeurde verhalen van de grootste cowboys en cowgirls van het Wilde Westen en bewonder de authentieke bezittingen van Buffalo Bill en Annie Oakley. Ontdek meer over figuren zoals Sitting Bull en Pawnee Bill; onderscheid feit van fictie en scheid cowboy-mythe van geschiedenis.
 • Plains Indian Museum - Verdiep u in de culturen, geschiedenissen en levende tradities van de inheemse volkeren van de Great Plains, in een van de grootste verzamelingen van inheemse kunst en voorwerpen in het land. Laat u meeslepen door verhalen over hun tradities, uitdagingen en triomfen, zowel in het heden als het verleden.
 • Draper Natural History Museum - Stap binnen in deze meeslepende en kindvriendelijke ervaring en ontdek meer over het nationale park door middel van praktische tentoonstellingen. Hier kunt u de natuur van dichtbij bekijken, aanraken en ruiken, waardoor u een dieper inzicht krijgt in de diverse ecosystemen en geothermische activiteit die Yellowstone zo uniek maken.
 • Cody Firearms Museum - laat u onderdompelen in het meest uitgebreide vuurwapenmuseum van de Verenigde Staten, met meer dan 10.000 artefacten en 4000 historische vuurwapens. Verken de prachtig heringerichte galerijen die interessant zijn voor gewone bezoekers en kenners.
 • In het Whitney Western Art Museum kunt u tijdloze klassiekers bewonderen van kunstenaars zoals Remington, Russell, Moran en Bierstadt, of bladeren door selecties van hedendaagse wereldberoemde westernkunstenaars. Deze verzameling van wereldklasse westernkunst is een waar paradijs voor kunstliefhebbers.

Er zijn ook speciale tentoonstellingen over diverse onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de geschiedenis van cowboys van kleur in de Verenigde Staten, of de geheimen die schuilgaan onder de mysterieuze bronnen van Yellowstone Lake. Een bezoek aan het Buffalo Bill Museum is een absolute aanrader in de omgeving van Yellowstone - het biedt een fascinerende kijk op de historische en culturele aspecten van het nationale park.

Het Draper Natural History Museum biedt een blik op de natuurlijke wereld zoals deze werd waargenomen door vroege bewoners en ontdekkingsreizigers
Luister naar de verhalen van de inheemse Amerikanen in het Plains Indians Museum

De beste bezoektijden

Yellowstone National Park is het hele jaar door geopend, maar in de zomer kan het erg druk zijn, vooral bij de aangewezen uitkijkpunten. Als u het park in de lente bezoekt, kunt u de drukte echt vermijden en ongestoord van de natuur genieten, wat uw kansen vergroot om wilde dieren te spotten. Een bezoek aan het park in de herfst is ook een uitstekend idee, omdat de herfstkleuren van de bomen prachtig zijn en de temperaturen nog mild zijn.

De beste maanden om wilde dieren te spotten in Yellowstone zijn april, september en oktober, wanneer het aantal bezoekers ook minder is. In maart en april ontwaken de beren uit hun winterslaap, terwijl de elandentrek een spectaculair schouwspel vormt in september. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met gemiddelde dagtemperaturen van aangename 22 graden Celsius en weinig neerslag.

Een winterbezoek kan een bijzondere ervaring zijn, want de sneeuw zorgt voor rust en schoonheid in het park. Hoewel niet alle wegen toegankelijk zijn voor het publiek, kunt u overwegen om deel te nemen aan een rondleiding met een gids en het park te verkennen op sneeuwschoenen. Ondanks dat de winter misschien niet de meest voor de hand liggende tijd lijkt om het bos in te trekken, is het juist een van de meest onvergetelijke ervaringen. De sneeuw belicht het landschap op nieuwe manieren; pak wat snacks en warme dranken in en ga de bossen in.

De Old Faithful Geysers barsten het hele jaar door elke 50 tot 100 minuten uit
Wild ram in the snow at Yellowstone National Park, WY
Yellowstone is het hele jaar open, zelfs wanneer het bedekt is met sneeuw
© Daniel Lloyd Blunk Fernandez, Unsplash

Ontdek meer

Nationale Parken

Verenigde Staten

Lees meer

De Verenigde Staten

Verenigde Staten

Het klimaat in de VS kan per regio enorm verschillen, daarom is het belangrijk om de periode waarin u reist goed te kiezen.

Lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.