US Nationale Parken P1055457 Wildlife Tour Grand Teton NP
US Duurvd Reis P1077584 Santa Cruz Scenery Header3
US Beste Reistijd DSC 6503 Mt Rainier National Park
US Duurvd Reis P1077489 Santa Cruz Scenery Header4
US Nationale Parken P1055457 Wildlife Tour Grand Teton NP
US Duurvd Reis P1077584 Santa Cruz Scenery Header3
US Beste Reistijd DSC 6503 Mt Rainier National Park
US Duurvd Reis P1077489 Santa Cruz Scenery Header4
Op reis het gezin

De beste reistijd voor uw gezin in Amerika

Wanneer u het beste naar Amerika kunt afreizen is per gezin verschillend. Wellicht moet u rekening houden met schoolvakanties, waardoor u niet flexibel bent in het kiezen van uw reistijd. Gelukkig is Amerika een groot land en kunnen klimaten per regio erg verschillen. Daarom leent Amerika zich eigenlijk het hele jaar door uitstekend voor een rondreis. Hieronder leest u meer over de verschillende seizoenen in Amerika.

Meer weten over uw ideale reistijd?

Vraag het een van onze reisadviseurs, zij kunnen u alles vertellen over wat u in de verschillende tijden van het jaar in Amerika kunt zien en doen. Zij stellen, in overleg met u, een reis samen die volledig bij uw wensen past.

Lente

In het zuidwesten zijn de temperaturen zeer aangenaam. Een goede tijd om Arizona, Utah en Californië te bezoeken. In de nationale parken zijn de beren die net uit hun winterslaap gekomen. Tussen mei en oktober kunt u in de zee bultruggen spotten. De wegen in de Rocky Mountains zijn eind mei sneeuwvrij.

Ook in de lente kan het al heerlijk zijn op het strand
Maak een bergwandeling en zie hoe de natuur bloeit
© TravelEssence

Zomer

De zomervakantie begint. De nationale parken worden druk bezocht en de temperaturen stijgen. Maar in het binnenland en de kustgebieden van Washington en Oregon zijn de temperaturen heel aangenaam. De natuur is er prachtig én het is niet zo druk. Ook op de stranden van Californië is het goed toeven.

Geniet van de zomer tijdens een zeiltocht
De zomer leent zich uitstekend voor glamping
© TravelEssence

Herfst

Na de hete zomermaanden wordt het klimaat milder. Dit is een van de mooiste periodes om door Amerika te reizen. In Yellowstone National Park kunt u beren, elanden, bizons, roofvogels en vele andere diersoorten vinden. In de zuidwestelijke staten van Amerika kunt u uitstekend wandelen en de verschillende canyons bezoeken.

weg door Yosemite met bomen en herfstbladeren
Zie hoe de natuur verkleurt
© TravelEssence
Bewonder ruige kustlijnen
© TravelEssence

Winter

De ideale periode voor de woestijngebieden van Arizona, Californië en Utah. Voor wintersportliefhebbers is dit de tijd om door de noordwestelijke staten te reizen. In het Sierra Nevada gebergte en de Rocky Mountains ligt een dik pak sneeuw. Voor de kust van Californië kunt u orka’s spotten.

Plan eens een skivakantie in Amerika!
De sneeuw geeft alles iets magisch

Meer over u droomreis door Amerika

Ontdek voorbeeldreizen voor families

3-weekse familie voorbeeldreis

Ontdek het zuidwesten van Amerika

Het Amerikaanse zuidwesten kent diepe canyons, uitgestrekte woestijnen en rode rotslandschappen. Hier kunt u… lees meer

Een reis als deze gaan u en uw kinderen nooit meer vergeten. Bezoek meer dan vier verschillende nationale parken,… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.