P1088757
DJI 0019 1
US Beste Reistijd DSC 6503 Mt Rainier National Park
P1066724
P1088757
DJI 0019 1
US Beste Reistijd DSC 6503 Mt Rainier National Park
P1066724
Op reis met vrienden

De beste reistijd voor uw vriendenreis door Amerika

In het voor- en najaar reist u precies buiten het hoogseizoen. In deze periodes zijn de temperaturen over het algemeen vrij aangenaam, wat maakt dat u grotere contrasten kunt opzoeken. Ook zijn de tarieven lager, waardoor de reis goedkoper uitvalt. Hieronder ziet u een gedetailleerd overzicht.

Meer weten over uw ideale reistijd?

Vraag het een van onze reisadviseurs, zij kunnen u alles vertellen over wat u in de verschillende tijden van het jaar in Amerika kunt zien en doen. Zij stellen, in overleg met u, een reis samen die volledig bij uw wensen past.

Lente

In het zuidwesten zijn de temperaturen zeer aangenaam. Een goede tijd om Arizona, Utah en Californië te bezoeken. De nationale parken zitten vol hongerige beren die net uit hun winterslaap komen. Tussen mei en oktober kunt u ook bultruggen spotten. De wegen in de Rocky Mountains zijn eind mei sneeuwvrij.

In de lente is het op veel plekken prima fietsweer
© TravelEssence
Ontdek de mooiste uitzichtpunten
© TravelEssence

Zomer

De zomervakantie begint. De nationale parken worden druk bezocht en de temperaturen stijgen. Maar in het binnenland en de kustgebieden van Washington en Oregon zijn de temperaturen heel aangenaam. De natuur is er prachtig én het is niet zo druk. Ook op de stranden van Californië is het goed toeven.

Ontspan tijdens een zeiltocht
Of zoek het avontuur op
© hawaii tourism authority | tor johnson

Herfst

Na de hete zomermaanden wordt het klimaat milder. Dit is een van de mooiste periodes om door Amerika te reizen. In Yellowstone National Park kunt u beren, elanden, bizons, roofvogels en vele andere diersoorten vinden. In de zuidwestelijke staten van Amerika kunt u uitstekend wandelen en de verschillende canyons bezoeken.

weg door Yosemite met bomen en herfstbladeren
Zie hoe de herfst de kleuren verandert
© TravelEssence
Reis buiten het hoogseizoen: het is dan lekker rustig!
© TravelEssence

Winter

De ideale periode voor de woestijngebieden van Arizona, Californië en Utah. Voor wintersportliefhebbers is dit de tijd om door de noordwestelijke staten te reizen. In het Sierra Nevada gebergte en de Rocky Mountains ligt een dik pak sneeuw. Voor de kust van Californië kunt u orka’s spotten.

Overnacht eens in een tipi!
© TravelEssence
De sneeuw geeft het landschap iets magisch
© TravelEssence

Meer over uw droomreis door Amerika

Ontdek voorbeeldreizen voor vrienden

Het Amerikaanse zuidwesten kent diepe canyons, uitgestrekte woestijnen en rode rotslandschappen. Hier kunt u… lees meer

Een reis als deze maakt u waarschijnlijk maar een keer in uw leven. U bezoekt meer dan vijf verschillende… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.