USA Louisiana New Orleans
USA Tennessee Nashville Grand Ole Opry
USA Tennessee Memphis Stax Museum
USA Alabama Muscle Shoals Sound Studio
USA Louisiana New Orleans
USA Tennessee Nashville Grand Ole Opry
USA Tennessee Memphis Stax Museum
USA Alabama Muscle Shoals Sound Studio

Een muzikale reis door de Deep South

Muziek speelt een cruciale rol in de Deep South, waar het niet alleen dient als entertainment maar ook het hart vormt van de dagelijkse levens, geschiedenis en identiteit van deze regio. Hier komen de klanken van blues, jazz, rock-'n-roll, country en gospel samen in een rijke mix van culturen en tradities, wat resulteert in een unieke diepgaande muzikale ervaring.

Reis met ons mee langs de legendarische 'Music Route' door New Orleans, Clarksdale, Muscle Shoals, Memphis en Nashville. Treed in de voetsporen van muzieklegendes als Elvis Presley en Johnny Cash en laat u meevoeren door de onvergetelijke klanken en aangrijpende verhalen die elke stop uniek maken.

Ontdek muzieksteden als Muscle Shoals...
© Little America
...en bezoek de vele musea
© Little America

New Orleans

Onze muzikale ontdekkingstocht start in New Orleans, een stad die bruist van leven en bekend staat om zijn onderscheidende muziekstijl. De vermenging van Afrikaanse ritmes, Franse melodieën, Spaanse invloeden en de rauwe tonen van de Amerikaanse blues, creëren hier een unieke en dynamische muziekstijl.

In Frenchmen kunt u een muzikale cocktail van jazz, blues funk en meer beleven. Deze straat is het creatieve hart van de stad, waar getalenteerde muzikanten optreden in diverse bars en jazzclubs. De atmosfeer is levendig en energiek terwijl de muziek de nacht doet stralen. Vergeet niet de aangrenzende Marigny-wijk te bezoeken, waar u een breed scala aan muziekstijlen, van blues tot jazz en Latijns-Amerikaanse ritmes, kunt ontdekken.

De wijk Treme, die wordt beschouwd als de bakermat van de jazz, is een andere hotspot voor muziekliefhebbers. Hier kunt u de roots van de jazz van dichtbij beleven en genieten van authentieke live optredens in gezellige clubs.

Jazz standbeelden in Café in New orleans
In New Orleans hoort u jazz en blues op elke straathoek
© Little America
Bezoek een van de vele bars voor authentieke livemuziek
© Little America

Clarksdale

Onze muzikale reisroute brengt ons vervolgens naar Clarksdale, Mississippi. Clarksdale biedt een unieke, ruige charme en ligt op het kruispunt van de highways 61 en 49, bekend als de “Crossroads”. Hier zou bluesicoon Robert Johnson tijdens een stormachtige nacht zijn ziel hebben verkocht voor zijn legendarische talent, waardoor deze plek een must-see is voor elke muziekliefhebber.

Authentische Blues-clubs

Voor echte bluesliefhebbers is de Ground Zero Blues Club, mede opgericht door Morgan Freeman, een absolute aanrader. Ervaar de authentieke sfeer waar zowel lokale als internationale artiesten optreden en de Delta Blues tot leven wekken. De muren zijn doordrenkt met de geschiedenis van legendes zoals Robert Johnson en Muddy Waters. Meng u onder de locals en geniet van een avond swingende blues.

Een andere must-see in de muziekscene van Clarksdale is Red’s Lounge, een intieme club die bekend staat om zijn authentieke bluesoptredens. Beleef de oorsprong van Delta blues muziek terwijl lokale artiesten hun instrumenten bespelen en verhalen delen over het leven in het Zuiden.

Het Delta Blues Museum

Het Delta Blues Museum in Clarksdale is een must-see voor muziekliefhebbers, met exposities die de rijke geschiedenis en evolutie van deze muziekstijl belichten. Van historische instrumenten tot interactieve displays, ontdek de essentie en invloed van de Delta Blues in dit fascinerende museum.

In de Ground Zero Blues Club van Morgan Freeman kunt u samen met de locals genieten van de livemuziek
© Little America

Muscle Shoals

Onze reisroute voert ons vervolgens naar Muscle Shoals in Alabama, beroemd niet alleen om zijn prachtige natuurlijke omgeving, maar ook om het kenmerkende "Muscle Shoals Sound" dat de muziekgeschiedenis heeft veranderd. Dit legendarische geluid heeft door de jaren heen artiesten van over de hele wereld aangetrokken die op zoek waren naar de magische klanken die hier zijn ontstaan.

De studio’s die de “Muscle Shoals Sound” creëerden

In het hart van het stadje Muscle Shoals liggen de Muscle Shoals Sound Studio en de Fame Studio, twee opnamestudio's die een cruciale rol speelden in de muziekscene van de jaren 60 en 70. De studio's werden opgericht door Rick Hall, Barry Beckett, Roger Hawkins en Jimmy Johnson.

Muscle Shoals Sound Studio, opgericht door muziekproducenten Rick Hall, Barry Beckett, Roger Hawkins en Jimmy Johnson, was een broedplaats voor enkele van de grootste hits uit de muziekgeschiedenis. Van Aretha Franklin en Wilson Pickett tot Cher, Paul Simon en de Rolling Stones, talloze legendarische artiesten namen hier hun wereldwijde hits op en vormden de onmiskenbare "Muscle Shoals Sound".

De Fame Studio, oftewel "Florence Alabama Music Enterprises", is een legendarische plek in de muziekindustrie. Grote namen zoals Otis Redding, Etta James, en Percy Sledge hebben hier hun muziek opgenomen en zijn mede dankzij deze studio beroemd geworden.

U kunt beide studio's verkennen tijdens boeiende rondleidingen. Bewonder de authentieke instrumenten, luister naar boeiende verhalen van insiders over beroemde muzikanten, en verdiep u in de beroemde akoestiek en het geluidsontwerp dat muzikanten uit het hele land aantrok.

Alabama Music Hall of Fame

Maak een uitstapje naar Florence en verken de Alabama Music Hall of Fame, een eerbetoon aan de muzikale grootheden die een onuitwisbare invloed hebben gehad op de muziekindustrie. Hier komen de verhalen van blueslegendes, rock-'n-roll pioniers en hedendaagse muziekhelden samen onder één dak.

De Muscle Shoals Sound Studio staat zelfs op de cover van een Cher-album
© Little America
Talloze wereldhits zijn opgenomen in de FAME Studio
© Little America

Memphis

Memphis, Tennessee, is ongetwijfeld een van de topbestemmingen op een muzikale rondreis door de zuidelijke VS. Deze stad is beroemd omdat Elvis Presley er woonde en zijn invloed is overal voelbaar. Toch heeft Memphis meer te bieden dan alleen Elvis; het biedt een levendige muziekscene langs de oevers van de Mississippi, waar belangrijke Amerikaanse muzikale hoogtepunten op u wachten.

Kleurrijke drukte op Beale Street

Beale Street, het middelpunt van de muziekscene van Memphis, is een levendige plek voor livemuziek en entertainment. De sfeer is aanstekelijk wanneer de klanken van straatmuzikanten zich vermengen met de neonverlichte straten, en zo de bezoekers fascineren.

Hier kunt u de legendarische BB King's Blues Club bezoeken, waar getalenteerde live-muzikanten en heerlijk Southern soul food op u wachten. Probeer zeker de fried pickles!

Stax Museum en het Memphis Rock ’n’ Soul Museum

Het Stax Museum of American Soul Music is een walhalla voor liefhebbers van soul en R&B. Het voormalige platenlabel Stax was de thuisbasis van legendes als Otis Redding, Isaac Hayes en Aretha Franklin. In het museum kunnen bezoekers de geschiedenis van dit invloedrijke label beleven, zeldzame memorabilia zoals podiumoutfits en auto's bewonderen en genieten van de onvergetelijke klanken van de Memphis soul.

Een andere must-visit voor muziekliefhebbers is het Memphis Rock 'n' Soul Museum, dat op indrukwekkende wijze de geschiedenis van rock 'n' roll en soul in Memphis tot leven brengt. Van de roots van de blues tot de explosie van de rock-'n-roll en de soulvolle klanken van Stax en Hi Records - hier kunt u de ontwikkeling van deze unieke muziekgenres van dichtbij meemaken.

Bezoek de Memphis' Beale Street BB Kings Blues Club
© Little America
In het Rock 'n' Soul Museum leert u alles over de verschillende muziekstijlen die Memphis hebben gekenmerkt
© Little America

In de voetsporen van Elvis Presley: Sun Records en Graceland

Sun Record Studio: Legendarische platen

Een bezoek aan de Sun Record Studio is een must voor Elvis-fans en iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van legendarische songs. Deze iconische opnamestudio is niet alleen de bakermat van Elvis' carrière, maar ook een ware schatkamer voor liefhebbers van muziekgeschiedenis. Naast Elvis Presley namen grootheden als Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hier hun hits op. Tijdens een rondleiding leert u fascinerende feiten en grappige anekdotes en kun u de originele instrumenten, die werden gebruikt om deze wereldhits op te nemen, bewonderen. Bewonder bijvoorbeeld de zwartgeblakerde pianotoets waar Jerry Lee Lewis ooit zijn sigaret uitdoofde of de holtes in de vloer waar de contrabas altijd werd geplaatst. Maak foto's voor de prachtige voorgevel van de studio en neem een klein souvenir met het beroemde logo mee.

Elvis nam zijn eerste plaat op in de Sun Studio
© Little America
Tijdens een rondleiding kunt u originele instrumenten bewonderen die werden gebruikt door Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison.
© Little America

Graceland: zo leefde de King

Een trip naar Memphis is niet compleet zonder een bezoek aan Graceland, het beroemde landgoed van Elvis Presley. Verken het huis waar Elvis van 1957 tot 1977 leefde, inclusief de rijkelijk versierde kamers, zijn privéopnamestudio's, de sportfaciliteiten, het zwembad en de uitgestrekte terreinen met paddocks.

Insider tip: Als u het graf van Elvis wilt bezoeken raden wij aan om tussen 7.30 en 8.30 te gaan. Op dit tijdstip kunt u in alle rust het graf en de Meditation Garden bezoeken, op een later tijdstip zult u in de rij moeten staan.

Vervolgens leidt de rondleiding u naar een herdenkingsgedeelte waar u een indrukwekkende verzameling memorabilia kunt zien, inclusief de showkostuums en de vliegtuigen van Elvis.

Bezoek het Graceland landgoed waar Elvis 20 jaar woonde
© Little America
Er zijn talloze memorabilia te bewonderen op de andere locatie aan de overkant.
© Little America

Bezoek de Al Green Full Gospel Tabernacle Church op zondag om 11 uur voor authentieke gospel. De kerk ligt een half uur buiten Memphis.

Nashville

Als laatste stop op de Music Route door de zuidelijke staten van de VS mag een metropool als Nashville natuurlijk niet ontbreken. De "Music City" is het onbetwiste epicentrum van de countrymuziek! Hier vindt u een levendige muziekscene die ongeëvenaard is.

Luid of zacht, elk geluid heeft zijn eigen charme.

Uw muzikale ontdekkingstocht begint op de beroemde Broadway in Nashville, waar de legendarische honky tonk bars niet te missen zijn. Deze bruisende locaties zijn essentieel in het nachtleven van Nashville en bieden liveoptredens van lokale artiesten die de authentieke countrymuziek tot leven wekken, met een altijd levendige en soms rumoerige atmosfeer.

Voor liefhebbers van wat rustigere akoestische muziek is het Bluebird Cafe een absoluut hoogtepunt. Deze locatie heeft een reputatie opgebouwd als ontmoetingsplaats voor singer-songwriters en opkomend talent van over de hele wereld, en biedt onvergetelijke live optredens in een intieme sfeer. Omdat de zitplaatsen beperkt zijn, raden we u aan van tevoren te reserveren om te voorkomen dat u deze unieke muzikale ervaring mist.

Op het bruisende Broadway kunt u de ene honky tonk bar na de andere bezoeken
© Little America

Johnny Cash Museum

Nashville en Johnny Cash zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Johnny Cash Museum, gelegen in een zijstraat van Broadway, kunt u persoonlijke bezittingen, muziekinstrumenten en boeiende tentoonstellingen verkennen die hulde brengen aan het leven en de carrière van deze legendarische muzikant. Een essentiële bestemming voor elke fan van de "Man in Black."

Het Americana Festival: een eerbetoon aan de diversiteit van de Amerikaanse muziek

Het Americana Festival in Nashville wordt jaarlijks in september gehouden en is een indrukwekkende viering van de diverse muzikale tradities van Amerika. Elk jaar komen muzikanten en muziekliefhebbers van over de hele wereld samen om te genieten van het rijke palet aan folk, blues, rootsrock en country. Het festival beslaat de hele stad en biedt intieme optredens in kleine clubs en bars waar artiesten en fans elkaar kunnen leren kennen. Het is een platform voor aanstormend talent en gevestigde sterren, een viering van de authenticiteit en diversiteit van Amerikaanse muziek.

Bezoek het Johnny Cash Museum in Nashville
© Little America
Het Americana Festival vindt elk jaar in september plaats in Nashville
© Little America

De Grand Ole Opry: een icoon van countrymuziek

Sinds 1925 is de Grand Ole Opry het epicentrum van countrymuziek, beginnend als een eenvoudige radioshow en is uitgegroeid tot het voornaamste podium voor het genre in de Verenigde Staten. Het podium heeft door de jaren heen zowel klassieke legendes als Hank Williams en Patsy Cline als moderne iconen zoals Dolly Parton en Taylor Swift verwelkomd, waardoor het een broedplaats is voor muzikale grootheden en een favoriete bestemming voor muziekliefhebbers.

De Opry heeft altijd meer gedaan dan enkel de sterren van de countrymuziek eren; het heeft ook de veelzijdigheid en verschillende stijlen binnen het genre gevierd. Of het nu gaat om traditionele honky tonk, bluegrass of hedendaagse countryrock, de Opry heeft een breed scala aan talenten en muziekstijlen op het podium gebracht.

Tot op de dag van vandaag wordt elke show in de Opry live uitgezonden als een radioprogramma, met optredens van ongeveer 10 verschillende artiesten per show. Met een publiek dat grotendeels uit locals bestaat, creëert de unieke sfeer van de Opry onvergetelijke ervaringen.

De Grand Ole Opry is een walhalla voor countrymuziekfans...
© Little America
...en biedt gevarieerde shows met wel 10 verschillende artiesten
© Little America

Zo kan uw avontuur in de Deep South eruit zien:

Volg het ritme van de Deep South muziekroute

America Deep South

2 weken vanaf 6250 €

Bekijk deze reis

Ontdek de muzikale Deep South

America Deep South

Beleef samen met uw familie een roadtrip langs alle bekende muzikale steden en plekken in de Deep South

Bekijk deze reis

Ontdek meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.