Kym ellis a F1 NP Sn DQ Lw unsplash
United states luxury vineyard wine
3225 Bubbly Grape Wine Tour 1575043119 bubbly grape wine tours
Kym ellis a F1 NP Sn DQ Lw unsplash
United states luxury vineyard wine
3225 Bubbly Grape Wine Tour 1575043119 bubbly grape wine tours

Proef de wijnwereld van het noordwesten!

Wanneer je denkt aan de wijngebieden in de Verenigde Staten, springt Californië wellicht als eerste in gedachten. Echter biedt het noordwesten met zijn verborgen wijnparels ook een onvergetelijke ervaring voor elke wijnliefhebber. Vergeet de gebaande paden en laat je verrassen door unieke blends en de adembenemende wijngaarden die het noordwesten rijk is.

Met meer dan 1.070 wijnmakerijen in Washington en meer dan 900 in Oregon, staat deze regio op de tweede plaats als grootste wijnproducent van de Verenigde Staten. Bereid je voor op een ontdekkingstocht door enkele van de beste wijngebieden tijdens je volgende reis naar het noordwesten.

© Joseph Chromy Wines

Oregon

Oregon heeft een unieke focus op kleinschalige, duurzame wijngaarden. Met een koeler klimaat dan zijn zuidelijke buur, is Oregon vooral bekend om de productie van Pinot Noir, Riesling, Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

Willamette Valley

Willamette Valley, ook wel “Oregon’s Napa Valley” genoemd, staat bekend om zijn unieke smaken, met Pinot Noir als koploper. Binnen Willamette Valley zijn er verschillende subregio’s, of American Viticultural Areas (AVAs), die bekend staan om hun uitstekende productie van deze druif. Elke AVA heeft zijn eigen unieke klimaat, bodem en topografie, die samen bijdragen aan de distinctieve kenmerken van hun Pinot Noir. Zo produceert de regio Dundee Hills enkele van de meest gerespecteerde Pinot Noirs in de Willamette Valley. Naast het feit dat Willamette Valley de grootste wijnstreek in Oregon is, zijn er nog veel meer leuke activiteiten in de omgeving te doen, zoals een bezoek aan Portland en Mt.Hood.

Rogue en Umpqua Valley

Rogue en Umpqua Valley zijn twee van de populairste wijngebieden in het zuiden van Oregon. Rogue Valley wordt gekenmerkt door zijn warme en diverse klimaat en is een ideale bestemming voor liefhebbers van Cabernet Sauvignon. Umpqua Valley staat bekend als de “cradle of fine wine” in Oregon en heeft een indrukwekkende 50 wijnsoorten die in meer dan 30 wijnmakerijen in de vallei worden gebouwd.

Portland

Portland is niet alleen een prachtige stad maar ook een centrum voor wijnliefhebbers en culinaire genieters. De stad puilt uit van de restaurants en proeflokalen waar je je hart kunt ophalen aan lokale wijnen.

Maak een fietstocht langs de wijnmakerijen van Oregon
Willamette Valley is gespecialiseerd in Pinot Noir vanwege het Pacifische klimaat

Washington

Als de op een na grootste wijnproducent van de Verenigde Staten, blinkt Washington uit in de productie van Cabernet Sauvignon en Riesling.

Columbia Valley

Columbia Valley, het omvangrijkste wijngebied van Washington, strekt zich zelfs uit tot in Oregon en bevat bekende subregio’s zoals Columbia River Gorge, Walla Walla, en Horse Heaven Hills. Vooral in Horse Heaven Hills, een van de warmere gebieden, gedijt de Cabernet Sauvignon uitstekend, dankzij de extra zonneschijn en glooiende heuvels.

Yakima Valley

Met meer dan 90 wijnmakerijen en verantwoordelijk voor de helft van de wijndruiven van de staat, is Yakima Valley een onontdekt juweeltje voor liefhebbers van Franse wijnen. De weersomstandigheden en bodem zijn ideaal voor een breed scala aan druivensoorten. Dit gebied is perfect voor wie op zoek is naar een warme en vriendelijke wijnproeverij ervaring, aangezien de meeste wijngaarden familiebedrijven zijn.

Ontdek Seattle: een paradijs voor fijnproevers waar de lokale wijnen je smaakpapillen zullen verrassen
© Erin Hervey, unsplash
De spectaculaire natuur van Washington maakt het nog meer de moeite waard
© Little America

De wijnregio's in het noordwesten van de Verenigde Staten bieden een rijk en gevarieerd palet aan smaken, ervaringen en avonturen. Of je nu een doorgewinterde kenner bent of nieuw in de wereld van wijn, deze regio's verwelkomen je met open armen en een gevuld glas. Laat je verrassen door de diversiteit, de passie voor duurzaamheid en de ongeëvenaarde schoonheid van de noordwestelijke wijngebieden.