USA Northwest Oregon Coast
USA Oregon Willametta Pass
USA Oregon Historic Route 30 Scenic Byway
USA Northwest Oregon Coast
USA Oregon Willametta Pass
USA Oregon Historic Route 30 Scenic Byway

Een Actieve Gezinsvakantie in Washington en Oregon

Ontdek de overweldigende natuur en avontuurlijke mogelijkheden van het Noordwesten van de Verenigde Staten tijdens een actieve gezinsvakantie. Reisspecialist Marjolein vertelt hoe jullie reis eruit kan zien en deelt haar favoriete, lokale tips. Van schilderachtige kustlijnen tot adembenemende berglandschappen, deze reis belooft onvergetelijke momenten voor het hele gezin.

Jullie reis begint met een directe vlucht naar Seattle. Verken de bruisende stad, beklim de Space Needle, proef lokale lekkernijen op Pike Place Market en maak een ontspannen fietstocht langs de waterkant. Verblijf midden in het centrum of in een prachtige locatie aan de waterkant. Voor elk gezin vinden we de perfecte plek om jullie rondreis te starten!

Start jullie reis in Seattle
Aan de waterkant vindt u veel gezelligheid

Als je na een dag of 2 helemaal gewend bent aan de tijdzone van het noordwesten, dan begint jullie avontuur met de overtocht van Seattle naar het Olympic Peninsula. Terwijl jullie met de veerboot de oversteek maken, genieten jullie van het panoramische uitzicht op de stad en de omliggende bergen.

Op het Olympic Peninsula stap je de ongerepte natuur in. Het landschap varieert van weelderige bossen tot torenhoge bergen. Het hoogtepunt van jullie bezoek aan het Olympic Peninsula is het Hoh Rainforest, een prachtig regenwoud met dikke mossige bomen.

Bewonder de enorme bomen in Hoh Rainforest
Geniet van de natuur op het Olympic Peninsula

Stap in jullie huurauto en volg de US Route 101, een schitterende weg die langs de kustlijn slingert en jullie naar het hart van het Olympic National Park leidt. Staat wildlife spotten op jullie verlanglijstje? Stap aan boord van een walvis cruise! Met een beetje geluk laten zelfs de orka’s zich zien tijdens deze tour. ’s Avonds slapen jullie in een lodge met uitzicht op zee of in jullie eigen cabin met aparte slaapkamers.

Vervolgens reizen jullie verder naar het zuiden over Highway 101. Een roadtrip langs de Oregon Coast is een avontuur op zich. Onderweg kunnen jullie Cannon Beach en Haystack Rock bezoeken. Hier lopen jullie vanuit de accommodatie zo naar het strand of het gezellige dorp om lekker te gaan eten.

Mijn tip is om vanuit Cannon Beach het Ecola State Park te bezoeken. De typische doorkijkjes op de Pacific Ocean fotografeer je vanuit dit park. En wie kent ze misschien nog uit 1985, The Goonies, veel scènes zijn hier gefilmd!

Breng een bezoek aan Haystack Rock
Wandel naar zee vanuit jullie strandhuisje

Wanneer jullie van de kust richting het binnenland rijden, dan mag je Umpqua’s National Forest niet overslaan. De overnachtingsmogelijkheden zijn hier extra leuk voor gezinnen: ga kamperen, slapen in een tiny house of in echte RV trailer.

Stap overdag in een kajak of kano voor een tochtje over het Diamond Lake. Of wat dachten jullie van een ontdekkingstocht langs een aantal kindvriendelijke wandelpaden? Volg bijvoorbeeld de Watson Falls Trail, waarbij jullie de op twee na hoogste waterval van Oregon kunnen bewonderen. Sluit deze actieve dag af bij de warmwaterbronnen in de buurt. Ontspan in het warme water en kijk uit over de omringende bossen.

De natuur in Umpqua National Forest is prachtig
Naast de Watson Falls voelen jullie je wel heel klein

Via Crater Lake rijden jullie terug naar het noorden en wat verder het binnenland in. Ondeweg zie je de natuur al veranderen.

Jullie volgende bestemming is Bend, in het hart van Oregon. Hier zijn jullie omringd door bergen, waaronder de iconische Three Sisters en Mount Bachelor. De omgeving van Bend staat bekend als een paradijs voor buitensportliefhebbers. Op korte afstand van Bend ligt het indrukwekkende Smith Rock State Park, waar klimmers en wandelaars hun hart kunnen ophalen. Het park is beroemd om zijn imposante rotsformaties, waaronder de Monkey Face. Snoer de veters van jullie wandelschoenen aan en geniet van adembenemende uitzichten.

Nog meer prachtige natuur vind je op een kleine 2 uur rijden van Bend. De Painted Hills zijn beroemd vanwege hun opvallende kleuren, die zijn ontstaan door de afzetting van verschillende mineralen en elementen in de bodemlagen.

Herkennen jullie het apenhoofd in deze rots?
De Painted Hills zijn een bijzonder fenomeen

Hebben jullie altijd al op een ranch willen slapen om 's morgens vanuit je eigen cabin op je paard te stappen? Bij Fossil halen jullie de cowboy of cowgirl in jezelf naar boven. Jullie worden verwelkomd op een familie ranch, gerund door mensen met een hart van goud. Tijdens een volledig verzorgd ontbijt leren jullie alles over het leven op de ranch en over de omgeving. Daarna stappen jullie zelf op het paard. Tijd voor een rit van 1, 2 of zelfs 3 uur door de Butte Creek Valley!

Maak een ritje op een paard met het hele gezin

Van prairie en paarden reizen jullie door naar de machtige Columbia River Gorge, op een kleine 2 uur rijden afstand. Deze rivier vormt de scheiding tussen de staten Washington en Oregon en is een ideale plek om in een raft stappen. Naast stroomversnellingen variërend van opwindend tot uitdagend, geniet je hier ook van watervallen die langs de steile rotswanden naar beneden kletteren. Tijdens het raften zweven adelaars hoog boven je hoofd zweven en kun je herten langs de kant van het water spotten.

Hood River is een leuke plaats om de Columbia River Gorge verder te ontdekken. Bij de juiste wind vind je hier ook kite- en windsurfers en verandert de rivier in een bont kleurenpalet van kites en zeilen. Wandelen en fietsen zijn activiteiten die je hier ook goed kunt gaan doen. Langs de gehele Historic Columbia River Highway Scenic Byway vind je fiets- en wandelpaden en meer dan 90 watervallen!

Voel de adrenaline stromen tijdens het raften
Hoeveel watervallen tellen jullie?

Deze route leidt jullie vanzelf naar Portland, een andere bruisende stad in Oregon. Hier is van alles te beleven. Je vindt er veel bars, restaurants, een universiteit en de grootste boekenwinkel van Amerika (Powell's City of Books). Maar er is ook een park inclusief een dierentuin, rozentuin, en museum. Hier worden jullie getrakteerd op een uitzicht over de gehele stad. Vanuit het oude centrum loop je naar de waterkant waar vaak (muziek)festivals met foodtrucks te vinden zijn.

Portland is een kleurrijke, eigenzinnige stad
De combi van natuur en stad is top

Vanuit Portland vlieg je met een korte tussenstop gemakkelijk weer terug naar Amsterdam. Je kunt ook in een kleine 3 uur terug naar Tacoma rijden, de luchthaven van Seattle aan de zuidkant van de stad.

Kies je voor deze optie, dan kun je nog een extra stop bij het prachtige Mount Rainier National Park maken! In de late zomer volg je hier mooie wandelroutes, terwijl je in de winter hier kunt gaan skiën of langlaufen. Ook in het voorjaar kan er nog sneeuw liggen, waardoor sommige wegen dan afgesloten zijn.

Verwacht in Mount Rainier geen grote steden, dorpen, winkels of een goed telefoonbereik. Hier ga je terug naar de basis en geniet je volop van de natuur. Mijn tip is om je bezoek van tevoren goed te plannen. Alhoewel er een aantal kindvriendelijke routes zijn, is dit park het leukste voor de avontuurlijke tieners. Voor de allerkleinsten is Mount Rainier National Park niet zo geschikt.

Mount Rainier is geweldig in de winter...
... en in de zomer!

Zoek je een mooie mix van indrukwekkende natuur, een afwisseling van landschappen en avontuurlijke actieve activiteiten voor het hele gezin, denk dan zeker eens aan het noordwesten van de Verenigde Staten. Washington en Oregon bieden voor ieder wat wils!

Meer weten over het noordwesten van de Verenigde Staten? Neem contact op met reisexpert Marjolein! Ze deelt met liefde haar kennis, tips en enthousiasme over deze regio.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Bezoek een presentatie over het Noordwesten

Start de voorpret van uw reis naar het noordwesten van de Verenigde Staten tijdens een gratis en vrijblijvende presentatie. Doe inspiratie op en ontdek hoe uw unieke reis eruit kan zien.

Meer ontdekken

VERKEN PRACHTIGE KUSTLIJNEN EN CHARMANTE STEDEN

Het noordwesten van de VS

Als u aan het noordwesten denkt, stelt u zich mistige stranden en bosrijke bergen voor, eilanden vol wilde dieren,… lees meer

Een reis als deze gaan u en uw kinderen nooit meer vergeten. Bezoek meer dan vier verschillende nationale parken,… lees meer

Wij maken de plannen, u de herinneringen

Maak samen een onvergetelijke reis door de Verenigde Staten

Sluit uw ogen en stel u uw perfecte gezinsvakantie naar de VS voor. Ziet u zeeschildpadden op Hawaï? Spot u zwarte… lees meer

De beste reistijd naar

De Verenigde Staten