ca_babine mountains provincial park_solo_hike_summer
ca_kootenays rockies_skiing_solo_winter_snow
ca_couples_whistler_spring_view_flower_mountain
ca_couples_chilcotin river
ca_babine mountains provincial park_solo_hike_summer
ca_kootenays rockies_skiing_solo_winter_snow
ca_couples_whistler_spring_view_flower_mountain
ca_couples_chilcotin river
Alleen op reis

Wat is de beste periode om naar Canada reizen?

Als u alleen door Canada reist, kies dan het voor- of najaar. In de maanden juli en augustus is het hoogseizoen in Canada. Het kan in deze periode erg druk zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende jaargetijden. Zo weet u welk seizoen wat te bieden heeft.

Meer weten over uw ideale reistijd?

Vraag het een van onze reisadviseurs, zij kunnen u alles vertellen over wat u in de verschillende tijden van het jaar in Canada kunt zien en doen en stellen een reis samen die bij uw wensen past.

Lente

De maanden maart tot juni worden beschouwd als het 'schouderseizoen'. Het reizen is dan rustiger en goedkoper. Ahornsiroop sijpelt uit de bomen, wilde bloemen kleuren het landschap en smeltende sneeuw creëert woeste watervallen. In de wijnregio Okanagan Valley in British Columbia, is het heerlijk vertoeven met temperaturen die in mei al 28 ° C bereiken.

De meeste wandelroutes op zeeniveau zijn sneeuwvrij. British Columbia is de beste provincie voor lentewandelingen. Nova Scotia is een goede tweede. Beide provincies kennen milde temperaturen. De lente trekt ook walvissen naar de kustlijn. In Nova Scotia kunt u goed walvissen spotten, evenals in Tofino in British Columbia.

Wandelen in Canada is goed voor de ziel.
© sergei akulich
Vissen met de mooiste achtergrond.
© Paul Zizka

Zomer

De zomer in Canada is een geweldige tijd om buiten te zijn en van de zon te genieten! De temperaturen in de Canadese Rockies schommelen tussen de 13 en 23 ° C. U kunt wandelen (de laatste bergpassen gaan open), mountainbiken en kajakken. In de avond kan het wel behoorlijk koud zijn.

Van witte bergtoppen tot turquoise meren, de contrasten zijn groot tijdens de zomer. Het is een uitstekende periode om wildlife te spotten, zoals grizzlyberen, kariboes en orka's. Met name Banff en Jasper National Park staan bekend om de vele wilde dieren die er leven. Het is ook een uitstekende periode om te kamperen en voor roadtrips.

Dagen vol met waterpret.
© Marjolijn van Mastrigt
Zomers genieten in Canada.
© Tourism Whistler/ Mike Crane

Herfst

De herfstmaanden in Canada zijn van september tot november. De nationale parken zijn niet zo druk en kleuren oranje, geel en bruin. Met name de oostelijke provincies en de Atlantische kust staan bekend om hun fraaie herfstkleuren. Hier wordt de herfst ook wel de ‘Indian Summer’ genoemd.

Verwacht in de late herfstmaanden regen en lichte sneeuw op verschillende plaatsen, waaronder delen van Alberta. Als u niet van wandelen houdt, kunt u genieten van een mooie, schilderachtige roadtrip door de Rocky Mountains. Ook de Icefields Parkway zal u niet teleurstellen!

De herfstkleuren van Waterton Lake.
Het herfstpalet van Canada.
© Tourism Nova Scotia/ Tom Cochrane

Winter

De winters in Canada lijken zeer streng. Tussen december en eind maart wordt het in veel delen van het land behoorlijk koud. Maar dat betekent niet dat u een winterbezoek moet uitsluiten. Zeker als u van wintersporten houdt en prachtige winterse landschappen.

Een van de meest prominente skibestemmingen is Whistler. Zelfs tot in het vroege voorjaar en soms tot in mei ligt hier een dik pak sneeuw. Andere skibestemmingen, zoals Banff en Lake Louise langs de Rockies, komen ook tot leven. Voor wintersport is het hoogseizoen, maar in andere delen van Canada is het reizen een stuk voordeliger.

Wintersporters halen hun hart op in Canada.
© Tourism Whistler/ Scott Serfas
Avontuurlijke reizigers kunnen hier goed wintersporten.
© Harbour Air Seaplanes

Meer over soloreizen in Canada

Ontdek voorbeeldreizen voor solo reizigers

Ga alleen op avontuur en ontdek de mooiste schatten van de Canadese Rockies. U begint uw reis in Calgary, een stad… lees meer

British Columbia staat bekend om de adembenemende landschappen en rijke cultuur. Ga alleen op reis en ervaar de… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.