Mount Evans Family Cesar
Grand Teton Family Cesar
Zion NP Family Cesar picture
Mount Evans Family Cesar
Grand Teton Family Cesar
Zion NP Family Cesar picture

Familie Cesar

Nadat wij 2 jaar hebben moeten wachten door corona kwam het er dan toch van, mijn langverwachte reis naar de VS. Mijn idee was om lang op vakantie te gaan, daarom was het voor mij belangrijk dat ik bij een reisorganisatie zou boeken die 24 uur bereikbaar is. Ik reis als vrouw alleen, en dan is het fijn dat je iemand kan bereiken in geval van nood.

Zodoende kwam ik bij Bart van Little America uit. Al in het voorjaar van 2022 kwam Bart bij mij op bezoek nadat ik op de mail al wat dingen had aangegeven die ik graag wilde zien. Ik wilde uiteindelijk 10 weken door de VS gaan reizen, waarvan de eerste 3 weken mijn broer en schoonzus meegingen.

Ellen samen met Ron en Diny (broer en schoonzus)
Capitol Reef met uitzicht op Fruita

Prachtige locaties

Wij hebben eerst het meer bekende rondje gedaan: San Francisco, Yosemite, Kings NP, Highway 1, Los Angelos, Joshua Tree en eindigend in Las Vegas. Wat had Bart mooie locaties uitgezocht. Zo hebben we in SF in een prachtig mooi Victoriaans hotel gezeten tegenover het Golden Gate Park, en we hebben in Yosemite in een spiksplinternieuwe Tiny House overnacht. Ook de door Little America geboekte dag met een gids door Yosemite was een aanrader.

Eens een andere kijk op de Golden Gate Bridge
Grand Canyon vanaf de South Rim met uitkijk op Bright Angel Trail

Wildlife en Nationale Parken

In Carmel-By-The-Sea hebben we een Whale Watch tour gedaan. Wat zijn die bultruggen imposant om te zien. We hebben in meerdere kleinschalige cottages geslapen met daarbij altijd een voortreffelijk ontbijt. Meestal zag je de host wel en soms ook niet.

Bij The Cheshire Catt Inn in Santa Barbara zagen we onze eerste en zeker niet onze laatste kolibries. Het was een uitdaging om die beestje op de foto te krijgen.

Hierna ben ik alleen verder gegaan. Wat zijn Zion, Bryce, Capitol Reef, Grand Teton, Yellowstone en Glacier Np prachtige parken! Ook hier overnachtte ik in fijne accommodaties met vaak lieve hosts. De hosts kunnen vaak veel vertellen over de omgeving en je goede tips meegeven voor de mindere bekende plekken, dit zijn vaak de verborgen juweeltjes.

Een bizon gespot bij Yellowstone
De Whale Watch tour

Unieke accommodatie

Wat ik zelf de meest bijzondere accommodatie vond was de Circle Bar Ranch in Montana, ik ben hier 3 nachten geweest. Je komt niet van de ranch af en je doet van alles samen. Zo kon je je inschrijven voor allerlei activiteiten. Ik heb met een geweer, pistool én pijl en boog geschoten, en ik heb ook nog eens paardgereden. Als ik er aan terugdenk, moet ik nog steeds lachen.

Wildlife spotten

Ik heb ook heel veel wildlife gezien: beren, wolven, adelaars, bizons, wapiti's, slangen, elanden, kolibries, herten, en nog veel meer! Wat is Amerika toch mooi.

Een van de activiteiten van de ranch was paardrijden
Uitzicht vanaf de cabin bij Circle Bar Ranch
Een eland bij Grand Teton
We hebben zelfs beren gespot

Hopelijk kan ik over een paar jaar waarschijnlijk weer via Little America een mooie reis boeken. Dit kaar naar Alaska of naar Nieuw-Zeeland, daar zitten zij namelijk ook met hun zusterorganisatie TravelEssence.

Meer reisverhalen

Familie Sudmeijer

Canada

Tijdens onze eerste kennismaking met Little America hebben we een presentatie bijgewoond in Zeist over reizen in…

Lees meer

Familie Kroezemann

Canada

Wat begon als een wens om met onze kinderen een grote reis te maken voordat ze het nest verlaten, is dit jaar in…

Lees meer