USA louisiana New Orleans guitar player unsplash
Rosie kerr n Ukx LPE5 Fto unsplash
Usa new orleans food eatery
USA louisiana New Orleans music player trumpet unsplash
USA louisiana New Orleans guitar player unsplash
Rosie kerr n Ukx LPE5 Fto unsplash
Usa new orleans food eatery
USA louisiana New Orleans music player trumpet unsplash
Een eigenzinnige kleurrijke stad

New Orleans

Er zijn zo veel redenen om New Orleans te bezoeken! Deze levendige stad in de staat Louisiana bruist van muziek, cultuur en historie. Kleurrijk door de mengelmoes van culturele achtergronden, talen en de koloniale geschiedenis. Festivals lichten de straten op en live muziek klinkt er elke dag.

De bijzondere sfeer maakt New Orleans een van de meest karakteristieke steden van de Verenigde Staten. Door de smeltkroes aan culturen, zoals de Creoolse en Franse, is de compleet unieke identiteit van de stad ontstaan. Daarnaast staat de stad bekend om zijn jazzmuziek, Cajun-stijl gerechten, prachtige architectuur en buitensporige Mardi Gras festiviteiten.

Wat moet u echt gezien hebben in New Orleans?

New Orleans St Louis Cathedral
De iconische St. Louis Cathedral
Viool speler in New Orleans
Muziek vult de straten

French Quarter

Bezoek zeker de French Quarter. Het is echt een highlight van de stad en daardoor ook wel toeristisch, maar niet minder de moeite waard. Ook wel de ‘Crown Jewel’ van de stad genoemd, ziet u hier de typische Creoolse en Frans-koloniale architectuur, gecombineerd met moderne gebouwen. Bovendien ligt de wijk in een bocht van de Mississippi River, wat het extra charme geeft.

Bourbon Street

Het alom bekende Bourbon Street staat bol van de Jazz clubs, Cajun eettentjes en bars. Ga ook naar de French Market, waar u lokale specialiteiten proeft en lokaal gemaakte producten kunt kopen. Op Jackson Square vertonen straatartiesten hun kunsten, in de schaduw van de Louis Cathedral. Maar hier bevinden zich ook de historische gebouwen van het Louisiana State Museum, Presbytere en Cabildo.

New Orleans Bourbon Street
Het iconische Bourbon Street
Bezoek in New Orleans de French Market
Ga net als de locals naar de French Market

Preservation Hall

De unieke cultuur van het oude New Orleans komt tot leven in Preservation Hall. In dit historische gebouw in the French Quarter klinkt nog elke dag jazz muziek. De kleine zaal zorgt voor extra beleving. U vindt er een mengelmoes van de Afrikaanse, Caribische en Europese muziek tradities.

Garden District

Voor prachtige, statige huizen in de typische koloniale bouwstijl gaat u naar Garden district. Sommige van de 19e-eeuwse huizen kunnen van binnen bezichtigd worden. Gelegen temidden van groen, is deze wijk simpelweg een lust voor het oog.

Garden District New Orleans
Zie de bijzondere historische huizen van Garden District
Sully Mansion New Orleans
Ga even terug in de tijd en voel de sfeer van deze prachtige gebouwen

Audubon Park

Wilt u even ontsnappen aan de drukte van de stad en in alle rust ontspannen? Dan is Audubon Park de plek voor u. Wandel door de bloementuinen, maak een fietstocht, speel golf of relax aan de waterkant. Voor de liefhebber, of als u met kinderen reist, zijn de dierentuin en het aquarium een aanrader.

Pak de tram of ga met de stoomboot

Een andere leuke manier om te ontspannen, maar toch wat van de stad te zien, is tijdens een ritje in een streetcar, een historische tram. U doorkruist de stad en krijgt een goede indruk van de bezienswaardigheden, zonder u al te veel in te spannen. Ook ideaal als eerste verkenning van de stad! Of bekijk New Orleans vanaf het water en maak een cruise over de Mississippi rivier met een stoomboot.

Cruise over de Mississippi Rivier in een historische stoomboot
Cruise over de Mississippi in een stoomboot
Neem de historische tram en maak kennis met de stad

Festivals

Mardi Gras

New Orleans staat bekend om zijn kleurrijke festivals, waarvan Mardi Gras veruit de bekendste is. Het Carnavalsseizoen begint op 6 januari en eindigt met het grote feest, Mardi Gras, wat eindigt voor As Woensdag. Het is een tijd van optochten en feesten. Alles wordt hiervoor uit de kast gehaald, letterlijk, want Mardi Gras is een ware verkleedpartij.

Mardi Gras festiviteiten New Orleans
Geniet van de sfeer tijdens Mardi Gras

The New Orleans Jazz and Heritage Festival

The New Orleans Jazz and Heritage Festival wordt groots gevierd. Jazz Fest, zoals het ook wel genoemd wordt, is het grootste jaarlijkse festival van de stad. Het is een feest van de unieke muziek, kunst, cultuur en het erfgoed van New Orleans. Met meer dan een dozijn podia, bevat de line-up vaak honderden bands die een breed scala aan muziek uitvoeren, van zydeco en hiphop tot funk, jazz, gospel en meer.

Hoewel de muziek de reden is om deze stad te bezoeken, is er ook een indrukwekkend aanbod aan kunst, handwerk en culturele ervaringen in Louisiana. Bovendien is het eten tijdens Jazz Fest ook iconisch; favorieten zijn de cochon de lait poboy, langoestenbeignets en de mango-freeze. Het Jazz Fest wordt gehouden in het laatste weekend van april en het eerste weekend van mei en is een must voor zowel muziekliefhebbers als fijnproevers.

trompetist in New Orleans
Geniet van jazz muziek
Straatmuzikanten in New Orleans
Overal klinkt muziek

French Quarter Festival

Dit gratis festival is het feest van de muzikanten van Louisiana. Op meer dan 20 podia zijn artiesten te beluisteren. Van traditioneel jazz tot blues en funk. Daarbij is het een feest van eten. Top chefs bereiden tijdens het festival hun specialiteiten. Vier dagen lang klinkt er allerlei muziek op de podia langs de Mississippi rivier in de French Quarter.

Po boy bord in restaurant New Orleans
Geniet van typisch 'zuidelijk' eten: po boy
Levend standbeeld in New Orleans
In New Orleans komt u ogen te kort!

Beste tijd voor een bezoek aan New Orleans

De beste tijd om New Orleans te bezoeken is van februari tot mei, wanneer het weer aangenaam koel is en de festiviteiten in volle gang zijn. Als u niet geïnteresseerd bent in de drukte rond Mardi Gras, plan dan een bezoek in december of januari, wanneer de stad rustig is. De zomer en herfst staan bekend om de hitte en vochtigheid en zijn bovendien de tijd dat de meeste orkanen voorkomen.

De conclusie is dat New Orleans een stad is die u niet mag missen. Of u nu op zoek bent naar historie, eten, muziek of feesten, in New Orleans vindt u alles wat u zoekt!

Kleurrijke huizen in New Orleans
Geniet van het kleurrijke New Orleans

Meer over de staat Louisiana

Een stad vol muziek en geschiedenis

Memphis

Memphis, gelegen in Tennessee, is waarschijnlijk een van de meest levendige steden in de VS en een geweldige… lees meer

Magische moerassen en meesterlijke muziek

Louisiana

Of u nu iemand bent die houdt van cultuur, een liefhebber van lekker eten, graag tijd in de natuur doorbrengt of… lees meer

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar de Verenigde Staten en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly beren spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.