US Nationale Parken DSC6034 Yellowstone
US Nationale Parken DSC6410 Grand Teton National Park Wildlife Safari
US ROADTRIPS P1088522 Death Valley Scenery
US Nationale Parken DSC5851 Driving Montana
Ontdek de natuur van Amerika

Nationale parken

Als u op zoek bent naar prachtige landschappen, vol wildlife en unieke geologische formaties, landschappen waar u eindeloze avonturen kunt beleven in de buitenlucht, dan zijn de nationale parken van Noord-Amerika precies wat u zoekt. De weidsheid van de Amerikaanse natuur maken van uw rondreis een onvergetelijke ervaring.

Terwijl Europa glundert in de glorie van middeleeuwse kastelen en kathedralen, glundert Noord-Amerika in de natuurlijke pracht en praal van zijn nationale parken. In de loop der geschiedenis zijn Amerika’s meest kostbare landschappen en ecosystemen uitgeroepen tot beschermd gebied. Zodat ook toekomstige generaties van al dat moois kunnen genieten.

Tegenwoordig telt Noord-Amerika 419 nationale parken (bij elkaar zo’n 84 miljoen hectare). Deze parken worden allemaal beheerd door de National Park Service. Veel parken zijn gratis te bezoeken, maar de meest populaire parken rekenen een toegangsprijs.

Colorado River, Horseshoe Bend
© TravelEssence

Het mooiste park van de VS?

De nationale parken zijn enorm divers. Zo kent Yosemite National Park uitgestrekte groene bossen en enorme granieten rotsformaties, terwijl Arches National Park duizenden zandstenen rotsbogen en rood woestijnlandschap bevat. Welke van de parken u het liefste bezoekt hangt natuurlijk af van uw smaak. Uw reisadviseur helpt u graag hierbij.

Weet dat u in elk park tal van avonturen kunt beleven, van rustig wandelen en kajakken tot wildwater raften en rotsklimmen. Daarbij zijn de meeste parken prima begaanbaar per auto. Bij de ingang van elk park krijgt u een kaart van het gebied. De auto zet u gemakkelijk langs de kant voor een wandeling.

Ontmoetingen met wildlife
Grand Canyon, South Rim
© TravelEssence
Glacier National Park
© TravelEssence
Ontdek een breed scala aan wildlife
© TravelEssence

Een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt

U heeft vast al ideeën voor uw reis naar Amerika en/of Canada. Natuurtochten door de Rocky Mountains, orka’s en grizzly spotten in weergaloze natuurgebieden of cultuur snuiven in wereldsteden als Vancouver en San Francisco?

Kom voor de beste tips en adviezen naar een van onze gratis presentatiedagen. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.