USA California Mendicino coast lighthouse
USA California Yosemite National Park mountains sunset
LA USA California Yosemite NP Robert
USA California San Francisco Alcatraz c eric ward unsplash
USA California Mendicino coast lighthouse
USA California Yosemite National Park mountains sunset
LA USA California Yosemite NP Robert
USA California San Francisco Alcatraz c eric ward unsplash

Een roadtrip door Noord-Californië

Ontdek onze beste tips voor een roadtrip over de iconische U.S. Route 101 door Noord-Californië en leer hoe u kunt profiteren van onze uitgebreide kennis en lokale tips.

Lees in deze blog over onze unieke kenmerken ten opzichte van concurrenten en volg de spannende reizen van ons team terwijl ze de beste bestemmingen en activiteiten voor onze klanten verkennen. Onze teamleden Robert en Thies maakten onlangs een prachtige roadtrip van San Francisco door het Redwood Forest naar de grens van Oregon en weer terug. Door te reizen zoals onze klanten doen, beleven wij dezelfde ervaring als u. Ons doel tijdens de reis in Noord-Californië was niet alleen het vinden van unieke plekken buiten de gebruikelijke routes, maar ook om meer verbinding te maken met onze hosts.

Het gouden uur is de perfecte tijd om de Golden Gate Bridge te fotograferen
Geniet van het geweldige uitzicht op de baai van San Fransisco vanuit deze historische inn

Deel 1: onze aanbevelingen voor een roadtrip

  • Begin uw rit in San Francisco
  • Bezoek kuststeden zoals Eureka en Mendocino
  • Ga op een hike in Redwood State & National Park
  • Rijd terug naar San Francisco via de Sierra Nevada Mountains

Start uw klassieke Amerikaanse roadtrip vanuit het fantastische San Francisco! De stad biedt eindeloos veel bezienswaardigheden en activiteiten, zelfs voordat u aan uw autorit begint. Bezoek de Golden Gate Bridge, geniet van een American football wedstrijd van de San Francisco 49-ers of bezoek een van de vele restaurants en musea. Lees hier meer over alle bezienswaardigheden in San Francisco.

Insider tip: Wanneer u de drukte van het normale hoogseizoen wilt vermijden en tegelijkertijd van aangenaam weer wilt profiteren, is een roadtrip in september de ideale keuze.

Geniet van de bezienswaardigheden, de geschiedenis en de bruisende cultuur in San Francisco

Een rit naar de Redwood bossen

Wanneer u van San Francisco de Marin Headlands oversteekt en de Highway 1 oprijdt, kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de rotsachtige kust van de Stille Oceaan. Langs deze route vindt u schitterende natuur, verscholen nationale parken, schilderachtige stadjes en bijzondere wilde dieren. Maak zeker een tussenstop bij het Redwood National Park en Forest.

Advies van Thies:
"Na het verkennen van diverse routes, delen we graag onze aanraders voor een prachtige route:

1. Lucas Valley Road

Dit is een shortcut als u vanuit San Francisco richting Oregon rijdt. Wanneer u via Route 101 naar het noorden rijdt komt u langs een panoramisch uitkijkpunt bij Point Reyes Station. Langs de route van dit uitkijkpunt naar Bodega Bay, vooral in de buurt van Hamlet Village, zijn er veel mooie tussenstops waar u de kust kunt bewonderen en oesters kunt proeven in gezellige cafés en kraampjes.

2. Hwy 299 Willow Creek

Deze route leidt u door het Six Rivers National Forest en het Trinity National Forest naar Redding. Tussen Willow Creek en Redding zijn er niet veel cafés, maar er zijn veel mooie plekken om te picknicken. Zorg ervoor dat u er van tevoren een klaarmaakt, zodat u onderweg kunt genieten!"

- Thies


Mendocino biedt een schilderachtige locatie met adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan
Breng een bezoek aan de historische vuurtoren tijdens uw verblijf in Mendocino

Bezoek Mendocino

Mendocino is een charmant en historisch kuststadje dat een bezoek waard is tijdens uw roadtrip. De stad is vol gezellige cafés, vriendelijke inwoners en biedt meerdere wandelroutes direct langs de kustlijn. Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u er bent, is het ook mogelijk om walvissen te zien tijdens hun trektocht (lente en herfst)! Het is ook een zeer goed begaanbaar stadje, ideaal om in een rustig tempo te verkennen. Wandel door het centrum van de stad naar de kliffen en wandel zo lang als u wilt over de graslanden en kliffen.

Vanuit Mendocino zijn er veel mogelijkheden voor zowel andere stops als dagtrips naar andere bezienswaardigheden in de regio. De Redwood State en National Parks zijn populaire bestemmingen, aangezien de verschillende paden en ingangen op slechts enkele uren rijden verwijderd liggen. Hier kunt u de torenhoge sequoia's en het plaatselijke wildlife bekijken. We hebben zelfs een zwarte beer gespot toen we door Redwood National Park reden!

Wist u dat: de gevarieerde kustlijn van de Stille Oceaan ook de thuisbasis is van getijdenpoelen? In deze poelen vindt u zeesterren, zee-egels en nog veel meer. Dit maakt Mendocino een uitstekende plek om een aantal van deze unieke en prachtige ecosystemen te bekijken!

Ook Eureka is een charmant en historisch stadje waar u langs de route kunt stoppen

Onze beste aanbeveling voor een dagtocht vanuit Mendocino is Lassen Volcanic National Park. Dit nationale park wordt vaak over het hoofd gezien, de uitzichten doen niet onder voor die van Yosemite, maar dan zonder de grote menigte! Een bijzonder gezicht is het perfecte uitzicht op het meer vanaf de ingang. Binnen een uur kunt u gemakkelijk een korte wandeling rond het meer maken. Er zijn ook talloze andere langere paden om te ontdekken, dit hangt af van de tijd die u hier wilt doorbrengen en uw voorkeur voor een makkelijke of juist avontuurlijke route.

Leuk weetje: wist u dat de redwoods en sequoia's eigenlijk verschillende bomen zijn? Het zijn allebei reuzen, maar redwoods zijn hoger waar de sequoia's in Zuid-Californië breder zijn.

Er zijn wandelingen en boardwalks voor alle niveaus in de Redwoods
Zwarte beren kunnen overal in de sequoiabossen worden gespot

Het is belangrijk om te weten dat er in het Volcanic National Park maar één accommodatie aanwezig is, in tegenstelling tot de meeste nationale parken waar er meerdere, dure, accommodaties rondom het park zijn. Gelukkig is het zowel gezellig als pittoresk, omringd door bomen, en de hosts zijn erg gastvrij!

"Onze keuze viel op de wandeling naar het uitkijktpunt over het meer, een van de eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt bij de ingang van het park. Er zijn echter nog veel andere wandelpaden met kleine routes die je het gevoel geven dat je helemaal alleen bent in het park. Ik vond dit echt een leuke ervaring omdat het heel anders is dan lopen over paden van beton of asfalt zoals in sommige andere Nationale Parken." -Thies

Lassen Volcanic National Park

Vanaf de noordgrens van Californië, voorbij Lassen Volcanic National Park, liggen de Sierra Nevada Mountains. In dit gebergte kunt u wandelen, rotsklimmen, mountainbiken en in de winter zelfs skiën. Hier vindt u het klassieke Amerikaanse bucketlist-item: Yosemite National Park.

De mist boven de bergen zorgt voor geweldige fotografiemogelijkheden
Rotsklimmers trotseren de kliffen in Yosemite

Deel 2: We ontwikkelen persoonlijke banden met onze hosts

We bezoeken onze bestemmingen en accommodaties zelf, wat betekent dat we onze eigen aanbevelingen goed kennen omdat we ze vanuit hetzelfde perspectief zien als onze klanten. We werken ook hard aan het ontwikkelen en onderhouden van goede banden met onze hosts. De kleinschalige accommodaties en activiteiten die we aanbieden hebben allemaal een uniek verhaal en we willen graag dat u dat zelf ervaart!

"We nemen echt de tijd om het hele gebied dat we bezoeken te doorlopen. We doen mee aan alle activiteiten die onze klanten daar kunnen beleven (wandelingen, restaurants, uitkijkpunten, activiteiten en accommodaties) We gaan in gesprek met de lokale bevolking. We bezoeken bars & restaurants en plaatselijke tourismebureau’s, en vragen naar de kleinschalige & verborgen juweeltjes waar niemand van weet." - Thies

Onze lokale hosts hebben veel fascinerende verhalen en kennis te delen
Leer meer over het erfgoed van het Yurok-volk tijdens een verblijf in de oudste inn van Requa

Een goed voorbeeld van zo'n host is een historische inn, gelegen in Requa, aan de noordoever van de Klamath River. De inn vormt de thuisbasis van de inheemse Yurok-stam.

"De Inn wordt beheerd door Jan (een vrouw van Native American afkomst van het Yurok-volk). Onze ontmoeting met haar was vrij uitgebreid en ze leidde ons rond en vertelde ons veel over de geschiedenis van de inn en het Yurok-volk. Ze liet ons ook een rots zien die heilig is voor haar volk. Het was maar een korte wandeling, maar het was echt geweldig om de verhalen te horen die Jan ons vertelde over de geschiedenis en het geloof van haar volk." - Thies

Little America helpt u bestemmingen te ontdekken die in geen enkele reisgids staan

Bij Little America onderscheiden we ons van de rest van de reisindustrie door ons unieke aanbod. Onze hosts hebben een bijzonder verhaal die we graag met u delen! Daarom bezoeken we regelmatig onze hosts en reizen we zelf door onze bestemmingen. Dit betekent dat we al onze accommodaties goed kennen en de beste voor u vinden, zodat u optimaal kunt genieten! Daarnaast hebben we een nauwe band en goede relatie met de unieke en kleinschalige accommodaties en hosts waar we mee werken.

Onze hosts zijn belangrijk voor ons en we doen er alles aan om de ervaring positief te maken. We betalen onze hosts bijvoorbeeld ruim van tevoren, wat ook betekent dat u tijdens uw verblijf nergens zorgen over hoeft te maken; leun achterover en geniet van de warme gastvrijheid.